Читај ми!

Синдикат: Казнити нападаче на полицију

Полицајци спремни да изврше свој задатак током Параде поноса, али се мора обезбедити да буду драстично кажњени сви који нападну полицајце и учеснике поворке, поручио државном врху синдикат српске полиције.

У писму државном врху, синдикат српске полиције затражио је заштиту за све полицајце који ће у суботу обезбеђивати Параду поноса и за све учеснике тог скупа.

Полицајци ће, иако у тешком материјалном положају и слабо опремљени, бити спремни да изврше свој задатак у суботу, али да се мора обезбедити да буду драстично кажњени сви који нападну полицајце и учеснике поворке, наводи се у писму Синдиката.

"Тражимо од Вас, као најодговорнијих људи у држави, да нас подржите тиме што ћете јавно обећати и запретити онима који се противе одржавању геј-параде; да ће бити процесуирани по скраћеном поступку и најстрожије кажњени сви који нападну поворку или српску полицију", наводи се у писму председнику Србије Томиславу Николићу, премијеру Ивици Дачићу и првом потпредседнику Владе Александру Вучићу.

Синдикат је додао да је, уколико држава има снаге да ангажује 5.000 полицајаца за обезбеђење параде, сасвим логично да за тај дан ангажује бар 50 судија и тужилаца, који би процесуирали по скраћеном поступку све који покушају да насилно спрече скуп.

Синдикат је критиковао став премијера Дачића који је рекао да хомосексуалност није нормална.

"Ви сте, господо, веома мудро одлучили да је одржавање геј-параде у интересу државе, а одмах после тога сте храбро објавили да у тој манифестацији нећете учествовати", наводи се у писму.

Додаје се да би Дачићеве речи могле бити "велики проблем... јер би их неко могао протумачити, не само као директан позив, већ и као дозволу 'са највишег места' за обрачун, па и физички, са 'ненормалнима'".

"Није при томе битно да ли се ико од нас интимно слаже са одржавањем Параде, битно је то што је ове речи изговорио премијер и министар унутрашњих послова једне земље, човек чија реч има другачију тежину него реч тамо неког написана на неком форуму или
изговорена у некој анкети", наводи се у саопштењу.

Парада поноса заказана је за суботу, али од безбедносних процена зависи да ли ће она бити одржана.

У центру Београда данас су осванули графити да ће скуп бити спречен.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару