Читај ми!

ГСП: Четрдесет напада на возаче ове године

Поводом најновијег напада на возача ГСП-а, четрдесетог ове године, ово београдско предузеће упозорава да су такви напади све учесталији и бруталнији, и захтева да се сваки вид агресије осуди, а починиоци најстроже казне.

Напади на возаче ГСП-а све су учесталији, а најновији инцидент на линији 25 у Голсвортијевој улици је четрдесети од почетка године, због чега из овог саобраћајног предузећа траже да се сваки вид агресије осуди, а починиоци најстроже казне.

Из ГСП-а упозоравају да напади нису само проблем возача и запослених у овом и другим јавним комуналним предузећима, већ проблем свих Београђана.

Данас је на мети радник ГСП-а, а сутра може бити било ко на свом радном месту и због тога сваки облик агресије мора бити осуђен, а починоци најстрожије кажњавани, наводи се у саопштењу овог предузећа.

Из године у годину, како се наводи, повећава се број напада на возаче ГСП-а и све су бруталнији, тако да често личе на насилне сцене из филмова.

Поводом напада на 38-осмогодишњег возача ГСП-а огласио се и Самостални синдикат ЈКП ГСП "Београд" који је најоштрије осудио поступак групе младића и апеловао на грађане да помогну возачима у оваквим ситуацијама и на тај начин искажу грађанску одговорност и бригу за оне који их превозе 365 дана у години.

Возач ГСП-а на линији 25 нападнут је јуче у Голсвортијевој улици, а како наводе у ГСП-у њега је претукла група разјарених младића који су изашли из два путничка аутомобила.

Они су, како се додаје у саопштењу овог саобраћајног предузећа, возача ударали песницама и шутирали, на опште запрепашћење путника који су позвали полицију.

Возач је, у несвесном стању, колима хитне помоћи превезен у Ургентни центар, где је задржан преко ноћи, а прегледи су показали да је задобио тешке телесне повреде.

Полиција је ухапсила нападаче.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару