Читај ми!

Организатори спремни за Параду поноса

Са полицијом су договорени сви детаљи у вези са одржавањем Параде поноса, иако још није саопштена безбедносна процена, кажу организатори. Све се опет враћа на политичку вољу, као и на могућност да се у последњем моменту одлучи да нешто, наводно, није у реду, истиче Горан Милетић из Организационог одбора.

Све је спремно за Параду поноса која је заказана за суботу, 28. септембар, али је и даље неизвесно да ли ће бити поворке јер се још чека безбедносна процена, саопштили су организатори.

"Завршили смо свој део посла, договорили смо се са полицијом о свим детаљима", рекао је Горан Милетић из Организационог одбора.

Истакао је да би било баш лепо када би неко од представника власти изашао да каже какву су процену добили.

"Ми са полицијом заиста детаљно разрађујемо ствари, али о безбедносној процени до данашњег дана нисмо ништа чули. Верујем да ће до краја тако остати, једино што може да се деси, ако забране буде, јесте да нас позову да потпишемо ту забрану", рекао је Горан Милетић из Организационог одбора на конференцији коју је и данас обезбеђивала полиција.

Све се опет враћа на политичку вољу, као и на могућност да се у последњем моменту одлучи да нешто, наводно, није у реду, додао је Милетић.

"Што се нас тиче, то је сигурно. Према ономе што смо чули на састанцима, изгледа да ће Параде бити", рекао је Милетић.

Према речима организатора, планирано је да Парада поноса почне у 10 сати у београдском парку Мањеж, одакле ће се, након званичног програма, кренути у шетњу Немањином улицом, Кнеза Милоша и Масариковом, а цео догађај биће завршен поновним доласком у Мањеж.

Улаз у парк биће могућ искључиво између 9 и 10 сати преко два пункта на којима ће с обавити провера - а то су Трг Славија у правцу ка Немањиној улици, и код Лондона на углу Кнеза Милоша и Краља Милана, где ће улазити и акредитовани медији.

С обзиром на то да ће скуп бити затворен, организатори су истакли да неће бити могуће прикључити се шетњи након 10 сати, као и да ће полиција на самом улазу на скуп вршити проверу.

Како су истакли, свако ко долази на скуп мора имати личну карту или неки други идентификациони документ.

Организатори су истакли и да ће тог дана присуство полиције у читавом граду бити знатно појачано, посебно око места одржавања Параде, као и да ће неке од улица у близини Мањежа бити затворене.

Они су препоручили да се на скуп не долази малим улицама и пречицама, већ у групама јавним превозом или пешице, и поручују да долазак аутомобилом није могућ.

Организатори су истакли и да учесници треба да понесу што мање ствари и да не облаче гардеробу упадљивих боја, као и да дођу без обележја ЛГБТ покрета, јер ће беџеве, заставе, транспаренте, полиција на уласку у Мањеж одузимати.

Организациони одбор ће обезбедити промотивни материјал који ће се делити на скупу, а уколико неко жели да током шетње има своје промотивне материјале и транспаренте, потребно је да да их достави данас и сутра од 12 до 17 сати у ЕУ инфо-центар или током Прајд форума сутра у Медија центру.

Организатори су истакли и да ће на самом скупу бити подељена безбедносна упутства.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару