Читај ми!

Плате научницима неће каснити

Зараде научних истраживача биће третиране са истим приоритетом као и остале зараде у јавном сектору и убудуће неће каснити, рекао министар финансија Лазар Крстић.

Министар финансија Србије Лазар Крстић најавио је да исплате зарада научним истраживачима убудуће неће каснити и да ће бити третиране са истим приоритетом као и остале зараде у јавном сектору.

"Досадашња кашњења су се догађала зато што се зараде истраживача, заједно са другим трошковима научних пројеката, у буџету воде као специјализоване услуге', па те исплате нису имале једнак приоритет", рекао је Крстић на састанку са представницима Синдиката науке и Покрета "Спасимо науку!".

Како је саопштило Министарство финансија, тај састанак представницима Синдиката науке и покрета "Спасимо науку!", Ђурђицом Јововић и Милованом Шуваковим, одржан је након што су представници научне заједнице прошле недеље затражили хитан састанак са новим министрима науке и финансија.

На састанку са министром Крстићем констатовано је да веће улагање у науку треба да буде приоритет, као и да би било важно разлучити плате истраживача од финансирања научног рада, кроз ново системско решење.

Крстић је најавио и да ће се Министарство финансија одазвати и обавити свој део посла у преговорима о колективном уговору којим се регулише правни статус запослених у научним институтима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи