Читај ми!

Курс за контролу хемијског оружја

Инспектори и инструктори Организације за забрану хемијског оружја похађају курс у центру за усавршавање кадрова АБХ одбране Војске Србије у Крушевцу, у периоду од 16. до 27. септембра, саопштено је из ВС.

У центру за усавршавање кадрова АБХО одбране Војске Србије у Крушевцу, у периоду од 16. до 27. септембра, реализује се тренинг - курс инспектора Организације за забрану хемијског оружја.

На двонедељном тренинг - курсу учествује 14 инструктора и 29 инспектора организације за забрану хемијског оружја односно 40 службеника Уједињених нација из 25 земаља и четири институције система одбране Србије (Центар за усавршавање кадров АБХО, 246.батаљон АБХО, Војнотехнички институт и Национални центар за контролу тровања ВМА).

Реализација курса представља континуитет успешне сарадње Организације за забрану хемијског оружја и Министарства одбране у имплементацији Конвенције о забрани хемијског оружја.

"Ми смо од 2007. године имали седам термина обуке тренинг курсева у коме је обучено 260 инспектора Уједињених нација за контролу хемијског оружја. Прошле године на истој локацији, на Равњаку, реализована је вежба 'Истрага у случају наводне употребе хемијског оружја' која је практично била услов да њихови инспектори буду тренутно ангажовани на утврђивању употребе овог оружја у Сирији", рекао је новинарима потпуковник Иван Лазаревић, командант Центра за усавршавање кадрова АБХО.

Према његовим речима, ова врста заједничких активности је нарочито важна за надрагдњу функционалних и оперативних способности Војске Србије и јединица АБХ службе у пружању стручне помоћи другим институцијама ван Министарства одбране.

Курс на Равњаку данас су посетили начелник Штаба команде за обуку бригадни генерал Јелесије Радивојевић и градоначелник Крушевца Братислав Гашић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи