Читај ми!

Сурчин, Дом здравља отворен уз протесте

Отворен новоизграђени Дом здравља у Сурчину. Велика ствар што је изграђен модеран Дом здравља, јер су грађани те општине имали веома слаб квалитет здравствене заштите, рекао градоначелник Драган Ђилас. Око 50 грађана општине Сурчин окупило се на протестном скупу против Ђиласа испред тог објекта.

Градоначелник Београда Драган Ђилас обишао је новоизграђени објекат дома здравља у Сурчину и поручио да је задовољан резултатима који су у тој београдској општини остварени у последњих пет година. Пре отварања 50-ак грађана одржало протест.

Ђилас је, након обиласка Дома здравља, рекао да је велика ствар што је Сурчин добио велики и модеран Дом здравља, јер су "грађани те општине имали веома слаб квалитет здравствене заштите који се одвијао у привремених објектима и баракама".

Новоизграђени објекат Дома здравља има 4.500 квадрата, а ускоро ће у њему почети са радом државна апотека, док се за лабораторију очекују још неке сагласности.

Ђилас је истакао да је Сурчин општина са великим потенцијалима и да ће се развијати се наредних година, а у последњих пет је направљена петља за обилазницу, канализација, нова основна школа, 61 улица је добила нови асфлат.

Он је напоменуо да су све то задаци који и даље очекују општинску и градску власт, имајући у виду смањење средстава која се издвајају за град Београд, а тиме и општину Сурчин.

Председница општине Сурчин Весна Шаловић рекла је да је данас историјски дан за грађане општине Сурчин, јер после 84 године добијају савремену медицинску установу примарне здравствене заштите.

У дому здравља Сурчин сутра ће почети са радом службе опште медицине, педијатрије, гинекологије, стоматологије, кућног лечења, патронаже и техничке службе.

Објекат дома здравља изргађен је за годину данас, а радови су извођени од 22. фебруара прошле године до 22. фебруара ове године.

Дом здравља је смештен у две зграде, једну једноспратну и другу двоспратну, а објекти ће моћи да приме све пацијенте са територије општине Сурчин и шире.

Пре отварања, испред Дома здравља окупило се око 50 грађана који су протестовали против градоначелника Београда.

Окупљени су носили транспаренте на којима пише: "Ђиласе, лопове", "Отвараш Дом здравља, а шта је са црпном станицом" и "Одлази, адио".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару