Марковић посетио ромско насеље

Уочи Ђурђевдана, Драган Марковић поручио Ромима да завршавају школе и факултете јер ће им општина Јагодина помоћи да добију посао.

Председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић са сарадницима је посетио Роме у улицама Стевана Мокрањца и Жановој и честитао им Ђурђевдан.

Ради се о традиционалној посети градског руководства Ромима уочи Ђурђевдана, кога овде слави више од 90 одсто Рома.

"Долазимо седму годину, а лане нисмо јер су били избори па да други не кажу како долазимо због изборне кампање, а ове године сигурно неће бити избора", рекао је Марковић, честитајући Ромима славу.

Он је додао да жели да Роми ''живе како су живели и мало боље'', а општина ће им помоћи и истакао је да у Јагодини Роми имају иста права као и остали грађани и да је сигуран да у Јагодини имају највеће привилегије од свих Рома у општинама и градовима Србије".

''Срећна вам слава, да славите много година и да вам долазимо сваког 5. маја као вечерас'', истакао је Марковић и додао да ће Скупштина града наставити да помаже Роме.

"Најсрећнији бисмо били када би што више Рома уписало и завршило средњу школу и факултете", рекао је Марковић и додао да сви Роми који заврше средњу школу дођу и да ће их запослити ''одмах сутра''.

"Запошљавамо Роме са основном школом и без школе у Аква парку. Десет одсто запослених су Роми", додао је Марковић и ''затражио'' да се у "ове две улице где живе Роми рађа више деце, да их буде најмање 20 више него ове године".

Скупштина града Јагодине доделила је, из буџета, по 7.000 динара помоћи за 515 породица Рома овог града да прославе крсну славу Ђурђевдан.

Оваква пракса помоћи Ромима који славе Ђурђевдан спроводи се последњих осам година.

Одлука о помоћи Ромима за славу донета је пре осам година, на предлог Марковића "како би свако ромско домаћинство - а већина је у тешкој економској и социјалној ситуацији, са пуно деце, незапослених - Ђурђевдан прославило достојанствено, као и сви остали у Србији који славе ову славу".

У Јагодини готово сва ромска домаћинства славе Ђурђевдан и уочи славе испред сваке куће пале ватру. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару