Читај ми!

Одбијена тужба ПКБ-а

Привредни суд у Зрењанину донео решење којим је одбијена тужба Пољопривредне корпорације "Београд" против града Зрењанина и Републике Србије због наводног ометања државине на 1.500 хектара земљишта.

ПКБ је изгубио спор који је водио против града Зрењанина због тога што је 1.500 хектара земљишта, на које ПКБ полаже право, издато у закуп пољопривредницима.

Судија Привредног суда Милан Пајташев навео је у решењу да, давање земљишта у закуп није било протиправно на основу одредбе Закона о пољопривредном земљишту и чињеницу да је спорно земљиште било само у државни тужитеља ПКБ-а.

Пајташев је истакао да је то решење могуће уложити жалбу, али да жалба не задржава извршење решења.

Поступак у Привредном суду вођен је по тужби коју је ПКБ корпорација поднела против Града Зрењанина за ометање државине, а због чега је касније настао проблем између те компаније и пољопривредника због, наводно, спорног издавања у закуп државног земљишта.

ПКБ је поднео тужбу јер тврди да им Град Зрењанин издавањем у закуп 1.500 хектара земљишта у катастарској општини Чента онемогућава несметано коришћење пољопривредног земљишта које је та корпорација користила уназад неколико деценија.

Правни заступник ПКБ, адвокат Дејан Папић, казао је раније да је држава закључила споразум са ПКБ-ом и унела земљиште у капитал овог комбината, и да зато њиве припадају ПКБ-у.

Градски јавни правобранилац Горан Ракић, који пред судом заступа Град Зрењанин, тврдио је да се пољопривредно земљиште у државној својини не може отуђивати, па је на првом рочишту, средином маја, предложио да тужбени захтев буде одбачен, с чим се сложио и републички јавни правобранилац.

Пољопривредници који су закупили поменуто земљиште од јесенас покушавају да уђу у посед, али их у томе спречавају радници ПКБ. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару