Читај ми!

Вртоглавица од немара

Рингишпил у Сокобањи, на коме је повређено деветоро деце, радио без атеста и пре ступања на снагу уговора о закупу простора. Произвођач опреме издаје гаранцију на три године, док се инспекција бави само комуналним прописима. За безбедност једино одговора власник луна парка.

Сокобањски рингишпил, на коме је повређено деветоро деце, радио је без атеста и пре ступања на снагу уговора о закупу простора. Поставља се питање ко је одговоран за безбедност деце у забавним парковима.

Власник забавног парка, чија је снаја ухапшена, признаје да је рингишпил пуштен у рад без атеста.

"Ја имам атест на ова два велика рингишпила који су стигли из Ниша. Све је било исправно и код тог, дунуо је ветар и прекинуо га као жилет", каже власник забавног парка.

Гарант безбедности деце у забавним парковима само је један папир - потврда коју даје произвођач опреме, а која се издаје на три године.

Власник забавног парка у Шапцу Ненад Јосић наводи да за сада нико не проверава исправност справа за забаву.

"Због две несреће које су се десиле у претходних месец дана и ми смо на нивоу удружења сазвали састанак. Тражимо од надлежних органа да се оформи институција која је валидна да донесе стручни налаз о исправности машина", истиче Јосић.

Јосић додаје да он лично контролише справе у свом луна парку.

Да би фирма могла да конкурише за постављање луна парка мора да поднесе захтев општини. О безбедности гостију брине власник. А када његова брига закаже, следеће инстанце практично нема.

"Комунални инспектор општине и секретар за инспекцијске послове контролишу само да ли су они поступили по решењу - колико површине заузимају, колико објеката имају, да ли је то ограђено или не, према пројекту који су предали", каже Зоран Марковић из секретаријата за инспекцијске послове града Београда

Према његовим речима, за сигурност употребе опреме и справа за игру, одговара власник.

Сокобањска полиција ухапсила је власницу рингишпила и једног радника због сумње да су изазвали општу опасност. Сокобања је пре 11 година власницима забавних паркова забранила рад на јавним местина, али су се многи преселили на приватне поседе.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 28. јун 2024.
° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару