Турски новинари обилазе Београд и Нови Сад

Туристички пут између Србије и Турске углавном је једносмеран, и то из Србије ка Турској. Како би се то променило, Туристичка организација Србије организовала је боравак групе турских новинара у нашој земљи. Ако се настави са промоцијом, могуће је утростручити број турских туриста, истичу у ТОС-у.

Иако наши туристи радо одлазе у Турску на путовања, мало је турских туриста у Србији. Група новинара из Турске борави у Србији у организацији Туристичке организације Београда и очекује се да после њихових репортажа и извештава број турских туриста у Србији буде већи.

Од новинских текстова и телевизијских репортажа у великој мери зависи колико ће турских туриста пожелети да дође у Србију.

"Ми смо као и ви, хедонисти. Турски туриста спреман је да оде у Буенос Ајрес само да би пробао чувено аргентинско месо. Свиђа ми се што производите органску храну", каже новинар Скајлајфа Мелих Услу.

"Београд је чист, улице широке. За неког ко живи у Истанбулу то је другачија слика. Осећам да сам овде добродошла и лепо сам се ових дана најела", каже Есра Кенчи са Канала 7.

Сваког лета чак 200.000 наших туриста одмара се у Турској, док је број турских туриста у Србији десет пута мањи. Наши пакет аранжмани у тој земљи трају у просеку десет дана, док се они код нас задржавају само дан и по.

"Ако наставимо са промоцијом, и будемо агресивнији можемо да удвостручимо па и утростручимо број турских туриста у Србији", каже Сандра Влатковић из Туристичке организације Србије.

Током боравка у нашој земљи, новинари из Турске обилазе Београд и Нови Сад.

"Дошли су без предрасуда и отвореног ума. Допао им се тај микс култура. Они су често ратовали са Аустроугарском а у Београду се те две културе преплићу. То им је посебно интересантно", објашњава туристички водич Срђан Ристић.

Турска привреда је једна од ретких која одолева кризи. Док многи грцају, они сваке године бележе привредни раст од око пет одсто. Пракса је показала да када некој држави добро иде, њени становници почну све више да путују.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 28. јун 2024.
° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару