Читај ми!

Станковић и Девенпорт у Бујановцу

Председник Координационог тела за југ Србије Зоран Станковић и амбасадор Велике Британије у Србији Мајкл Девенпорт разговарали у Бујановцу са младим Албанцима, полазницима курса српског језика који финансира британска амбасада са 58.000 хиљада фунти. Овај курс je изазвао велико интресовање и уписано је дупло више полазника него што је било планирано.

Након разговора са младим Албанцима који у Бујановцу похађају часове српског језика, председник Координационог тела за југ Србије Зоран Станковић и британски амбасадор Мајкл Девенпорт изјавили су да су задовољни интересовањем за овај програм. Британска амбасада финансира цео пројекат.

Станковић је у разговору са полазницима курса рекао да је решавање eкономских проблема "основна смерница Владе Србије која се односи на ове три општине".

"Наша највећа преокупација је да овај простор почне боље да се развија, да смањимо број незапослених и да дођу инвестициона улагања", рекао је председник Координационог тела за Прешево, Бујановац и Медвеђу.

Он је додао да је знање језика државе у којој живе потребно људима са ових простора да би могли да се запосле у државним органима.

"У протеклом периоду велики број приговора био је упућен државним органима зато што више људи из албанске заједнице нису примљени, а велики број људи не може ни да се споразуме на српском", рекао је танковић.

Школа српског језика за Албанце на југу Србије почела је у новембру, а трајаће седам месеци. Планирано је да прими 160 полазника, али је због великог интересовања тај број повећан на 310.

Амбасадор Девенпорт, који је са младим Албанцима разговарао на српском језику, честитао је Координационом телу и изјавио да је "веома задовољан" бројем захтева за похађање школе.

"Сматрам да Координационо тело има веома битну улогу што се тиче подстицаја економске активности у општинама Бујановац, Прешево и Медвеђа, а има и кључну улогу у интеграцији (албанске) популације у структуре државе", рекао је бритаски амбасадор.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 23. јун 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару