Читај ми!

Србија против говора мржње на интернету

Европској кампањи за борбу против говора мржње на интернету прикључила се и Србија. Један од најбољих начина да се спречи ширење говора мржње је едукација кроз кампању којом ће се променити свест друштва, закључено на састанку Националног комитета за спровођење кампање.

Србија се прикључила европској кампањи за борбу против говора мржње на интернету, која ће на европском нивоу званично бити покренута 21. марта. Кампању су покренули млади људи и у њу се до данас укључило више од 1.000 омладинских организација.

На првом састанку Националног комитета за спровођење кампање за борбу против говора мржње на Интернету, на чијем је челу министарка омладине и спорта Алиса Марић, закључено је да је један од најбољих начина да се спречи ширење говора мржње едукација најмлађих и њихових родитеља, кроз кампању на националном нивоу којом ће се променити свест друштва.

"Циљ нам је да ово тело не буде још једно у низу, већ главни покретач борбе против овог све раширенијег проблема. Актер који ће координирати и предлагати активности у виртуелном и у реалном свету, да би се допрло до што више младих, али и родитеља, стручњака који раде са младима", рекла је министарка Марић.

Како би млади прихватили ту кампању, расписан је конкурс за њен слоган и видео спот.

Кампању за борбу против говора мржње на интернету Савет Европе дефинисао је као свој приоритет за наредни период и позвао државе чланице да је спроводе на националном нивоу.

Савет је препознао напоре Србије да се активно бори против говора мржње на интернету, па је представницима Министарства омладине и спорта упућен позив да присуствују лансирању европске кампање у Стразбуру.

Србији је предложена и коорганизација регионалног тренинга за онлајн активисте и блогере, како би се успешније носили са тим проблемом и како би се и даље радило на унапређењу сарадње међу младима у региону.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи