Читај ми!

Донација Норвешке КБЦ Земун

Норвешка донирала гинеколошком одељењу КБЦ Земун ултразвучни апарат последње генерације.

Амбасадор Норвешке у Србији Рагнар Камсвег уручио је Клиничко болничком центру (КБЦ) Земун ултразвучни апарат последње генерације, вредан 20.000 евра, као донацију владе Норвешке.

Камсвег је рекао да је срећан што може да помогне земунској болници, за коју су добијене све најбоље препоруке, па је зато направљен изузетак да се опрема директно донира, што до сада није био случај.

Амбасадор Норвешке најавио је да ће норвешка влада ове године за помоћ Србији издвојити 10 милиона евра кроз разне донације, а да је у протеклих 12 година укупан износ помоћи био 250 милиона евра.

Дикретор КБЦ Земун Драгош Стојановић је, захваљујући Камсвагу и његовој земљи на донацији, истакао да ће нови ултразвучни апарат, намењен гинеколошкој служби, представљати велику ствар за болницу, пацијенте и лекаре.

Према његовим речима, КБЦ Земун успео је да доста добро опреми гинеколошко-акушерско одељење, а недостаје још пратећа опрема за неонатологију.

У КБЦ Земун се годишње роди око 2.000 беба, прегледа 10.000 жена и обави се око 350 операција на гинекологији, од којих око 50 радикалних код пацијенткиња оболелих од рака.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи