Читај ми!

Остају идеје Уга Чавеза

Председник Србије Томислав Николић уписао се у амбасади Венецуеле у књигу жалости поводом смрти дугогодишњег председника те земље Уга Чавеса. Остале су идеје Уга Чавеса, свет равноправних, без ропства, у коме ће богатство бити подељено са њима, сиротињи најпре, написао је Николић.

Због смрти председника Венецуеле Уга Чавеза председник Србије Томислав Николић уписао се у књигу жалости у амбасади Венецуеле.

"Венецуела је остала без председника, Латинска Америка без једног од синова, свет је остао без борца. Остале су идеје Уга Чавеза, свет равноправних, без ропства, у коме ће богатство бити подељено са њима - сиротињи најпре", написао је Николић.

Председника Николића је у Амбасади дочекала амбасадорка Венецуеле у Београду Диа Надер де ел Андари.

У књигу жалости уписао се и саветник председника Србије Оливер Антић, који је присуствовао сахрани Чавеза у Каракасу, као изасланик председника Србије.

"Желим да изразим најдубље саучешће због дирљиве смрти председника Венецуеле и нашег великог пријатеља, господина Уга Чавеза", написао је Антић на шпанском језику.

Николић је прошле седмице постхумно одликовао орденом Републике Србије на ленти Чавеза.

"Преминули председник Боливарске Републике Венецуеле орден је добио за заслуге у развијању и учвршћивању мирољубиве сарадње и пријатељских односа између Републике Србије и Боливарске Републике Венецуеле", наведено је тада у саопштењу из кабинета председника Србије.

У књигу жалости данас су се уписали и амбасадори Кубе, Мексика, Алжира и Палестине.

Чавез, који је био на челу Венецуеле 14 година, преминуо је 5. марта у 58. години, после двогодишње борбе са раком.

Сахрањен је у суботу у Каракасу, а његово тело биће балсамовано и трајно изложено у војном музеју у Каракасу, где је Чавез 1992. године, као војни официр, заробљен после неуспелог пуча.

Зграда ће бити претворена у "музеј револуције".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи