Читај ми!

Медаље за средњошколце из Србије

Средњошколци из Србије освојили осам медаља на Међународном такмичењу из физике и математике у Румунији. Србија заузела треће место - иза Русије и Румуније.

Са Међународног такмичења из физике и математике у Румунији, ученици из Србије вратили су се са осам медаља. У конкуренцији 20 такмичара из 15 земаља Србија се нашла на трећем месту - иза Русије и домаћина Румуније.

Према броју медаља било је шест према два за физичаре. Њихов успех је утолико већи што су први пут учествовали на такмичењу.

Лука Бојовић, који је освојио бронзану медаљу из физике, кроз смех каже да су физичари увек бољи од математичара. "Такмичење ћу памтити по дружењу са екипом, математичарима и водичима који су се побринули за сјајан провод", каже Лука.

Директор Математичке гимназије у Београду Срђан Огњановић задовољан је успехом који су ученици остварили у експерименталном делу такмичења упркос недовољној опремљености наших лабораторија.

Матуранти кажу да ће наставити да се баве физиком.

Милан Крстајић, који је на такмичењу у Румунији освојио златну медаљу из физике каже да је његова жеља да студира физику. Пријавио се на Тринити колеџ у Енглеској и сад чека одговор да ли је добио стипендију.

Емил Маид, који је освојио сребрну медаљу из физике, каже да још није одлучио да ли ће уписати Факултет за физику или Електротехнички факултет.

Предаха нема, јер им предстоје контролни из физике, а за викенд ће на градско такмичење, па на олимпијаде у Луксембургу и Данској.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи