Читај ми!

Боља заштита трудница

Изменама и допунама Закона о раду планира се боља заштита трудница и породиља од отказа, рекао државни секретар у Министарству рада и социјалне политике Зоран Мартиновић.

Законске измене гарантовале би бољу заштиту од отказа трудницама и породиљама без обзира да ли су у радном односу или не, рекао је државни секретар у Министарству рада и социјалне политике Зоран Мартиновић.

"Ми размишљамо да са нашим социјалним партнерима са којима радимо измене и допуне Закона, предложимо и измену која би се односила на заштиту жена које раде на одређено време, а које би добиле бољу заштиту током трудноће и породиљског одсуства", истакао је Мартиновић.

Ова измена би се базирала на одредби Закона о финасијској подршци родитељима на основу којег би се послодавац ослободио исплате зарада.

"Свакако да послодавац за то време не би морао да плаћа зараду, имајући у виду да се наканда зараде утврђује од стрне државе и послодавцу би се рефундирао износ који је платио у том случају", истакао је државни секретар.

Измене и допуне Закона о раду требало би да дођу пред посланике у другој половини године, пошто иста радна група ради и на новом Закону о штрајку којем је дат приоритет.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи