Читај ми!

Неадекватно бележништво подложно корупцији

Уколико се не спроведе адекватно од почетка нотарски систем подложан корупцији, рекао ресорни министар Никола Селаковић. За ефикасно увођење јавног бележништва неопходна хармонизација низа правосудних закона, напоменуо Селаковић.

Министар правде и државне управе Никола Селаковић оценио је да је јако важно да Србија сагледа предности и недостатке бележништва земаља региона, јер је нотарски систем, уколико се не спроведе адекватно од старта, подложан корупцији.

На састанку са делегацијом француске Фондације за континентално право у Београду, Селаковић је истакао да је за ефикасно увођење нотаријата у српско правосуђе неопходна хармонизација низа правосудних закона, саопштило је министарство.

У саопштењу се наводи да радне групе Министарства спремају сет закона који ће омогућити добру правну основу за увођење јавно-бележничког система у Србији и истиче да је на састанку иницирано потписивање Меморандума о сарадњи Министарства и Фондације.

Представници Фондације понудили су своје активно учешће и помоћ у увођењу нотарског система у српско правосуђе.

Они су истакли да је Министарство направило добар потез одлагањем примене Закона о јавном бележништву за следећу годину, јер је потребно створити све неопходне предуслове како би систем нотаријата био ефикасно примењен.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи