Читај ми!

Амбасада Бугарске демантује Кнежевића

У складу са регулативом ЕУ, допустива количина афлатоксина у млеку на бугарском тржишту је 0,05 микрограма по килограму млека, саопштава Амбасада Бугарске у Београду, демантујући наводе министар пољопривреде Горана Кнежевића.

Амбасада Бугарске у Београду демантује да је у Бугарској дозвољена концентрација афлатоксина у млеку од 0,5 микрограма по килограму, што је изјавио министар пољопривреде Србије Горан Кнежевић, саопштава та амбасада.

"У данашњим дневним листовима и у медијима, као и у интервјуу министра Горана Кнежевића на РТС-у, апсолутно погрешно је наведено да је према бугарским стандардима дозвољена количина афлатоксина по килограму млека 0,5 микрограма", стоји у саопштењу.

Бугарска се строго придржава и примењује Регулативу ЕУ 1881/2006. о одређивању максимално допустивих количина неких загађивача у храни, истиче се у саопштењу. 

"У складу са том регулативом, допустива количина афлатоксина у млеку на бугарском тржишту је 0,05 микрограма по килограму млека", наводи Амбасада Бугарске.

Влада Србије јуче је одлучила да промени правилник о дозвољеној концентрацији афлатоксина у млеку и горњу границу са садашњих 0,05 мигрограма по килограму подигне на 0,5.

Министар Кнежевић рекао је да две трећине земаља у свету, међу којима је и Бугарска, имају прописе који довољавају присуство до 0,5 микрограма по килограму.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи