Уручена највиша одликовања СПЦ

У Патријаршији у Београду уручена највиша одликовања Српске православне цркве. Његова светост Патријарх српски Иринеј одликовао осморо радника у духовном, образовном и хуманитарном пољу за трајни допринос у очувању духовних вредности српског народа.

Његова Светост Патријарх српски Иринеј уручио је у Патријаршији у Београду висока одликовања Српске православне цркве заслужним појединцима за њихов допринос на духовном, образовном и хуманитарном пољу који својим личним врлинама и делом чине добро српском народу и цркви.

Орденом Светог Саве II степена свети архијерејски Синод одликовао је глумца, редитеља и сценаристу Радоша Бајића, за афирмацију хришћанских врлина и допринос очувању српског народа.

"Верујем да је то једна врста обавезе да следимо дух, традицију и веру српског народа, да будемо бољи и лепши него што јесмо", рекао је Бајић.

Исто одликовање припало је музичком уметнику Бори Дугићу, за вишедеценијско стваралаштво и ширење српских културних и духовних вредности у отаџбини и расејању.

"Требало би да одужим све претходне награде које сам добио и да још мало поправим оно што се може поправити у смислу талената које носим", рекао је Дугић.

Орденом Светог Саве II степена одликован је и академски сликар, директор "Србијамарке" ПТТ Саобраћаја Србије Радомир Бојанић, за дугогодишње ангажовање и допринос издавању доплатне поштанске марке "Изградња спомен храма Светог Саве на Врачару".

"Иако сам добио неко признање за најбољу марку на свету, ово надилази све што сам очекивао. Мислим да је после овога и добро да човек престане да се бави сликарством, уметношћу и фрескама, што је, иначе, основна моја љубав", рекао је Бојанић.

Орден Светог Саве III степена додељен је Нади Милојевић, службеници Министарства финансија и привреде Републике Србије.

Иван Хити, професор из Вараждина одликован је орденом Светог Цара Константина.

Орден Светог деспота Стефана Лазаревића добили су драмски уметник Божидар Ђуровић и академски вајар Љубиша Манчић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи