Читај ми!

Српски официр у француској ратној школи

Поводом потпуковника Луке Јовановића у Ратну школу у Паризу у резиденцији француске амбасаде приређен пријем. Јовановићу успех су пожелели амбасадор Француске Франсоа Гзавије Денио и државни секретар Министарства одбране Александар Николић.

У резиденцији Француске амбасаде приређен је пријем поводом упућивања потпуковника Луке Јовановића у Ратну школу у Паризу.

Свечаности су присуствовали амбасадор Француске у Београду Франсоа Гзавије Денио и државни секретар Министарства одбране Србије Александар Николић.

Николић је пожелео потпуковнику Јовановићу успех у престижној школи и изразио наду да ће Србија, већ следеће године, имати више кандидата који ће отићи у Француску.

Ово је свакако добар знак дуготрајног и квалитетног пријатељства наше две земље и, ако је могуће, побољшање већ добрих билатералних односа које смо имали до сада, истакао је Николић.

Изасланик одбране Француске у Београду, уједно и шеф мисије одбране, пуковник Фабрис Дида је рекао да је потпуковник Јовановић једанаести полазник француске Ратне школе у којој обука траје 18 месеци.

То је школа која сваке године окупља 300 полазника, од чега трећина долази из 75 савезниких и пријатељских земаља, рекао је пуковник Дида, навело је Министарство одбране Србије у саопштењу на свом сајту.

Обука нивоа Генералштабног усавршавања усмерена је на образовање будућег командног кадра, с посебним нагласком на анализе и предвиђења европских и светских прилика, стратегије и вештине ратовања, безбедност и економска питања у области одбране.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи