Читај ми!

Пријатељ Србије за нашу децу

Светски признати кардиохирург из Женеве и велики пријатељ српског народа, Афксендиос Калангос, у Београду је по четрнаести пут. Најпре сам у Србију долазио као стручњак, а данас као ваш брат, каже Калангос. Јутрос је ушао у операциону салу, где ће оперисати двоје деце и једног човека.

Чувени кардиохирург из Женеве, Афксендиос Калангос, поново је у Београду. Светски признат стручњак и велики пријатељ српског народа, у Србији је био четрнаест пута, од чега је десет било радно. Тако је и данас.

Шеф Кардиохирургије у Универзитетској болници у Женеви професор Калангос, носилац ордена Светог Саве, којим га је одликовао патријарх Иринеј пре три године, допутовао је јуче у Београд.

После гостовања у Јутарњем програму РТС-а и конференције за новинаре у Дечјој клиници у Тиршовој, ушао је у операциону салу.

Калангос каже да је најпре долазио у Србију да би, као стручњак, помогао унапређење педијатријске кардиологије и кардиохирургије.

Данас, не само као стручњак. "Сада долазим као ваш пријатељ, не само као пријатељ, већ долазим као ваш брат", наглашава Калангос.

Од 2005. године, када је први пут дошао у Србију оперисао је 32-оје наших грађана који су имали тешке срчане проблеме или урођене срчане мане. У Женеви је оперисао 50 наших грађана.

Данас ће оперисати двоје деце и једног одраслог пацијента у Институту Дедиње. Први на програму био је петогодишњи дечак, који је рођен са тешком срчаном маном и први пут оперисан још док је био беба.

"При рођењу имао је ту срчану ману. Органи отказују, надам се да ће операција добро проћи", каже старатељка дечака Ана Киш.

Захваљујући Фондацији професора Калангоса, у наш здравствени систем - опрему и материјал и отварање првог Центра за лечење срчаних мана и код одраслих и код деце, уложено је 400.000 евра.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи