Министарка здравља посетила повређену децу

Милицу и Боривоја Вучетића, који су повређени у експлозији бомбе у Косовској Митровици, посетила је у Универзитетској болници у Тиршовој, министарка здравља Славица Ђукић Дејановић. Деца се осећају значајно боље, али ће у њихово лечење бити укључени и стручњаци са ВМА, истакла је Ђукић Дејановић.

Министарка здравља Славица Ђукић Дејановић посетила је у Универзитетској болници у Тиршовој, Милицу и Боривоја Вучетића, који су повређени у експлозији бомбе у Косовској Митровици и најавила да ће у њихово лечење бити укључени и стручњаци са ВМА и ОРЛ клинике КЦС-а.

"Деца се осећају значајно боље, али сам разговарала са колегама и директорком ове куће и план је да се у даље праћење тока лечења деце и евентуалних хируршких интервенција укључе и стручњаци Војномедицинске академије, ОРЛ клинике Клиничког центра", изјавила је министарка здравља након обиласка малишана.

Неурохирург др Миљан Михајловић нагласио је да су повређена деца стабилна и доброг општег стања и да је спроведена комплетна неуро- радиолошка дијагностика.

"Урађен је скенер главе и врата обоје деце и ултразвучни прегледи. Дијагностиковали смо где се налазе гелери и за сада разматрамо како ће даље бити настављено лечење", рекао је Михајловић.

Михајловић је прецизирао да се гелери код дечака налазе у мишићима врата и то један у нивоу четвртог пршљена врата, а други је у нивоу седмог пршљена врата и непосредно изнад првог ребра.

Он је додао и да ће се консултовати са колегама Војномедицинске академије, да ли ће се дечаку вадити гелери, јер они имају више искуства са ратним повредама.

Према његовим речима, код девојчице је нешто деликатнија ситуација, јер се њој гелер налази на кости лобање.

"Ту смо обавили консултацију са колегама са ОРЛ клинике КЦС и они су захтевали додатни преглед, који ће бити урађен на њиховој клиници. Након тога ћемо знати да ли ће тај гелер хируршки да се одстрањује", рекао је Михајловић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи