Читај ми!

Семинар о војном образовању

Представници Србије и земаља некадашње Југославије разматрају на семинару питања професионалног војног образовања и виших нивоа каријерног усавршавања официра.

Питања професионалног војног образовања и виших нивоа каријерног усавршавања официра, разматраће наредна два дана представници Србије и земаља некадашње Југославије на семинару који је почео у Дому Војске Србије у Београду.

Тренутно се у Србији школује и усавршава 17 кадета и официра из региона. А простора за сарадњу, сагласни су сви учесници семинара, има много више, и то на Војној академији, ВМА и још четири нивоа усавршавања.

"Ми ћемо понудити наше капацитете, наше могућности, да се као што су некада долазили људи из читавог света да се школују у нашој земљи ставимо на располагање", рекао је ректор Универзитета одбране генерал Миодраг Јефтић.

Начелник Војне академије, генерал Младен Вуруна каже да је тежишна оријентација Србије да развија сарадњу, размењује искуства и да ће се "сигурно у будућности ка томе окренути".

На највишем нивоу војног усавршавања - Високим студијама безбедности и одбране у Београду, тренутно су представници Словеније, Хрватске и БиХ.

"Ми се школујемо у Србији од 2006. године. У свакој генерацији су по четири човека, три на командно-штабни ниво и један на највиши ниво усавршавања, код вас смо изузетно  задовољни", каже бригадир Даворин Вучић Заједнички штаб Оружаних снага БиХ.

Пуковник Томислав Фиљак из Министарства одбране Хрватске каже да је сарадња на вишим нивоима школовања. 

"Једина будућност је у повезивању и обједињавању свих капацитета пошто ће трошкови образовања у будућности бити све већи", рекао је потпуковник Родољуб Виторовић из Министарства одбране Црне Горе.

Своја искуства са представницима Црне Горе, Хрватске, Босне и Херцеговине, Словеније, Македоније и Србије, поделили су и професори Краљевског колеџа у Лондону, Универзитетског Колеџа одбране у Ослу и Европског центра за безбедносне студије "Џорџ Маршал".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи