Читај ми!

Палма тражи забрану Параде поноса

Тражим од Владе да забрани одржавање Параде поноса, рекао председник ЈС Драган Марковић Палма. Та манифестација представља удар на породицу и Српску православну цркву, истакао Марковић.

Председник Јединствене Србије Драган Марковић затражио је од Владе Србије да забрани одржавање Параде поноса у Београду и ту манифестацију назвао "парадом срама" која представља удар на породицу и Српску православну цркву.

На конференцији за новинаре у Београду Марковић је рекао да је јутрос разговарао с премијером и министром унутрашњих послова Ивицом Дачићем и да га је "као човека замолио да не дозволи одржавање шетње".

Марковић је додао да му је Дачић рекао да ће коначну одлуку о томе донети Министарство унутрашњих послова на основу безбедносне процене, али је рекао да се нада да су "99,9 одсто изгледи да ће шетња бити забрањена".

Како је Палма оценио, ово је веома озбиљан тренутак за Србију и не сме да се пошаље ружна слика у свет, имајући у виду да земљу очекује датум за добијање преговора за улазак у ЕУ.

Марковић је напоменуо да говори у име ЈС, а не Владе и да се та странка бори против беле куге и за хуманост.

Према његовој оцени, одржавање параде је удар на породицу и Српску православну цркву, али и све друге цркве у Србији које су против њеног одржавања.

Марковић је нагласио да, док ЈС има и једног посланика у парламенту, никада неће гласати и подржати да се дозволи склапање геј бракова.

"Нека се затворе у четири зида и раде шта желе, а не да излазе на улицу и да их гледају деца која и не знају шта је секс и којима родитељи не знају како да објасне то што се дешава на улици", навео је Марковић.

"Отказивање Параде није дискриминација"

Марковић каже да одржавање геј параде није услов за улазак Србије у ЕУ, што му је, како тврди, рекло више амбасадора.

Лидер Јединствене Србије додао је да би дискриминација била ако би неко пратио два хомосексуалца и лупао им на врата од куће, али да неодржавање параде није дискриминација и да она Србији не би донела ништа добро.

Марковић је подсетио на повређене полицајце, полупане излоге и аутомобиле са параде која је одржана пре неколико година, али и напоменуо да нису сви навијачи хулигани и да је можда број хулигана међу њима у промилима.

"Нећу се сложити са онима који кажу да су то хулигани који долазе у Београд када се закаже парада. То су људи који мисле здраво", рекао је Марковић, који каже и да је против сваког насиља.

Марковић је навео да је и ЈС изненадило да су, како је рекао, "демонстрације хомосексуалаца заказане да трају седам дана и да је очигледно да су они мислили да је то сајам који треба толико да траје".

"Њихова људска права нису угрожена и њихов живот се неће променити, али ће се променити мишљење о грађанима Србије на начин што ће велики број грађана, сигуран сам на основу информација које имамо, тај дан изаћи на улице и да се не би десило крвопролиће, став ЈС-а је да смо против насиља и крвопролића", навео је Марковић.

Он, такође, каже да ЈС "не мрзи хомосексуалце", али да није за "параду срама".

Марковић је додао и да је Јованчи, мужјаку жирафи из зоолошког врта у Јагодини, набавио "девојку" која ће стићи у четвртак или петак, јер не жели "да Јованча сазна за параду и постане оно што већина грађана Србије не жели".

Највећи проблеми са којима се Србија сусреће, како је Марковић закључио, јесу отварање нових радних места, борба против беле куге, помоћ пољопривредним произвођачима, улазак у ЕУ.

Број коментара 36

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару