Подршка идеји Ђиласа

Синдикат српске полиције подржава идеју градоначелника Београда Драгана Ђиласа о доношењу закона о употреби, начину коришћења и обележавању државних возила у Србији јер то, како наводе, доприноси великој уштеди.

Синдикат српске полиције (ССП) подржао је идеју градоначелника Београда Драгана Ђиласа о доношењу закона који би спречио злоупотребу службених возила, и указао да се простор за злоупотребу у Министарству унутрашњих послова може пронаћи код класичних цивилних возила која се користе.

Та возила МУП, истиче синдикат у саопштењу, не служе за полицијске, оперативне и криминалистичке послове, већ за превоз од куће до посла и лично их дуже разни начелници, помоћници и шефови, па чак и лица која нису радници Министарства већ посао обављају по уговору о делу.

"Један од очитих примера сумње на злоупотребу је и коришћење службеног возила једног начелника о коме је штампа писала, а који је службени аутомобил користио за одлазак на летовање у Бугарску. Резултат истраге о томе догађаја и данас је непознат јавности", наводи ССП.

Председник ССП-а Глишо Видовић указао је и на чињеницу да одређена лица ангажована по уговору о делу несметано возе службене аутомобиле, изазивају саобраћајне незгоде, или оштете возила и према њима се не предузимају радње за накнаду штете.

Синдикат је упозорио и да су, нажалост, прописом који је 2010. године донео министар Ивица Дачић, сви подаци о возилима у МУП поверљивог карактера што оставља простор злоупотребама јер ускраћује могућност јавне контроле.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи