Читај ми!

Полетео авион из Хургаде, повратак туриста вечерас

Група туриста која је, због неизмирених обавеза туристичке агенције "Тринити" избачена из хотела у Хургади, враћа се вечерас у Србију. Авион за њихов повратак обезбедила је Влада и његов долазак се очекује око 19.25.

Група српских туриста која је, због неизмирених обавеза туристичке агенције "Тринити" избачена из хотела у Хургади, вратиће се вечерас у Србију. "Јатов" авион који би требало да их врати у Београд полетео је из Хургаде и његов долазак се очекује око 19.25.

Иначе, Јатов авион је полетео данас за Хургаду са више од 11 сати закашњења, јер се чекала дозвола египатских ваздухопловних власти.

Према реду летења објављеном на сајту Аеродрома "Никола Тесла", полетање је било планирано за пола сата после поноћи, а авион је одлетео у 11.55. 

Авион је обезбеђен након што је Влада Србије на синоћној ванредној седници задужила Министарство спољних послова да организује превоз српских држављана којима, због пропуста агенције, повратак није осигуран.

Због злоупотребе службеног положаја, полиција је ухапсила власника и директора агенције "Тринити травел" Ненада Ристића, коме је одређено полицијско задржавање до 48 сати.

Ристић је ухапшен због сумње да је део новца од уплаћених туристичких аранжмана задржавао за себе, саопштио је МУП.

Премијер и министар унутрашњих послова Ивица Дачић рекао је Танјугу да осумњичени није новац уплаћивао на рачун "Тринитија" чиме је пропустио да уплати договорене аранжмане хотелијерима на уговореним дестинацијама.

Иначе, "Тринити" претходно није измирио ни дуговања према "Ер Каиру" за закуп чартер лета од Хургаде до Београда, који је са групом српских туриста требало да полети у недељу увече.

Због тога се авион са 174 путника четири агенције у понедељак ујутро вратио у земљу, са осам сати закашњења. Наиме, остале три агенције платиле су више од 100.000 долара да би авион полетео.

Министарство финансија и привреде саопштило је да је "Тринити" затворен, а полиција је позвала оштећене кориснике услуга те агенције да се јаве на контакт телефон Полицијске управе за град Београд: 011/2797-424.

Проверити полисе туристичких агенција

Председник Асоцијације туристичких агенција Србије (АТАС) Срђан Џивџановић рекао је да путници пре уплате аранжмана треба да провере колику полису гаранције путовања има та туристичка агенција.

Џивџановић је агенцији Бета рекао да уколико путник планира да уплати скупљи аранжман, треба да бира агенцију која има високу полису, како би могао да добије поврат новца у случају проблема са путовањем. Износ полиса креће се од 25.000 евра до 200.000 евра.

Џивџановић је рекао се свака агенција може проверити на сајту Агенције за привредне регистре у регистру туризма, где су наведени и износи полиса.

Туристичка агенција "Тринити", која није измирила обавезе према авипревознику, због чега туристи из Хургаде нису могли да се врате са летовања, имала је минималну полису од 25.000 евра, а организовала је скупа путовања.

Џивџановић је додао да путници треба пажљиво да читају и програм путовања, како би били у потпуности упућени у права и обавезе и шта су уплатили.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи