Читај ми!

Културни центар

Позоришна продукција ни овог лета није застала, што је повод да истражимо њене функције и значења, у првом Културном центру у новој сезони.

Огромно интересовање публике за летње фестивале намеће тезу да су уметност и култура увек незаобилазна потреба, и у времену летње доколице. Иако то време можда сугерише такозване лагане теме, забаву и разбибригу, то преовлађујуће није био случај овог лета, бар када је реч о најзначајнијим, традиционалним летњим фестивалима, какви су Белеф, Нови тврђава театар, Нишвил џез позоришни фестивал, Дубровачке летње игре, или Град театар у Будви.

О функцији летњих фестивала говоре глумци и глумице Бранко Видаковић, Вања Ејдус, Јелена Ступљанин, Маја Митић.

Поводом премијере филма "Лазарев пут“, гост емисије Културни центар је редитељ Иван Јовић.

У емисији ће још бити речи о  наставку чувеног филма "Битлђус“ који ових дана привлачи велику пажњу светске и наше публике, затим о капиталном делу  Нобеловца Јона Фосеа, "Септологија I - II- друго име“, изложби фотографија "Нонхуман“ Александра Костића у галерији Артгет, 39. издању интернационалног позоришног фестивала ФИАТ, одржаног у Подгорици, као и о музици младог београдског кантаутора Ника Николића.

Тема емисије је и рушења тврђаве Жрнов на Авали, пре деведесет година, на чијем месту је подигнут Споменик Незнаном јунаку, али и јубилеј стогодишњице од рођења глумца Марчела Мастројанија, који је обележен и у нашој Кинотеци.

Уредник емисије Ана Тасић

Аутори рубрика Светлана Илић, Марија Ненезић, Ана Тасић, Јована Јанковић, Николина Дабетић, Јасмина Мијић, Иван Велисављевић, Стефан Аћимовић

Редитељ Рашко Милатовић

Монтажер Зорица Благојев

 

 

 

Коментари

Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Bruka i sramota
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи