Читај ми!

Еко минијатуре - под крошњама Србије: Бело блато

Серијал "Под крошњама Србије“ Редакције еколошког програма подсећа на изузетан значај дрвећа и крошњи у историји и култури нашег народа и указује на њихову дуговечност и пркосно опстајање услед неумољивог протока времена и неминовних промена.

Дрвеће и крошње нису само део пејзажа, већ и сведоци бурних историјских дешавања и чувари културног наслеђа. У серији представљамо јединствена, углавном и најстарија стабла у Србији. Какве су се тајне уплеле у древне крошње, како су стабла успела да опстану у најтежим временима, ко је уживао у хладу легендарног дрвећа, чему су сведочиле крошње испод којих се дешавала историја, под којима су настајали стихови, састајало се и растајало, то су само нека од питања на која смо покушали да одговоримо…

Бело блато, 2. епизода

Дрворед у селу Бело Блато је права атракција која представља природни и културни симбол овог банатског села. Сибирски брест засађен у дрвореду дуж ове стране улице ствара хлад, али прави и чаробну бајковиту илузију необичног тунела. Сваког пролећа озелени чудесан тунел и ствара магију мењајући колорит у складу са годишњим добима.

Водитељ Нина Гавриловић

Уредник Наташа Нешковић

 

 

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару