Читај ми!

Велика илузија у Кану 2024

Фестивал у Кану 77. пут - окупио је најзначајније редитеље, глумце и продуценте из целог света, пославши поруку да биоскоп мора да преживи.

Повратак редитеља ветерана Френсиса Форда Кополе, Џорџа Лукаса, Дејвида Кроненберга, Пола Шрејдера и филмских звезда Мерил Стрип, Феј Данавеј, Кевина Костнера, Ричарда Гира, Деми Мур. Речју, доминација Холивуда на 77. Филмском фестивалу у Кану, уз француска превирања у смислу буђења #Me too покрета у земљи домаћину фестивала и уз филмску радозналост са свих меридијана. У овој епизоди “Велике илузије”, водимо вас на филмски Кански рандеву на Кроазети, најпознатијој улици на Азурној обали.

Упознајемо вас са победничким филмом, комедијом са јаким социјалним контекстом "Анора“ америчког независног редитеља Шона Бејкера, добитником награде за режију "Велико путовање“ Мигела Гомеса, који је критика уз победника фестивала највише истицала. Доносимо ексклузивно причу оскаровца Герија Олдмана и Паола Сорентина о љубавном писму Напуљу насловљеном "Партенопе“.

Посебну пажњу указујемо филму на који је легендарни Копола чекао пола века дистопијском епу "Мегалополис“ са Адамом Драјвером у главној улози као и посвети легендарном Марчелу Мастројанију, отелотвореној кроз филм “Мој Марчело”.

Аутор и уредник: Сандра Перовић

Реализацијад: Тијана Тодоровић Јаворац, Светлана Перовић

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије