Читај ми!

8. Бунт рок фестивал 2024, 2. полуфинале

Након одржане прве такмичарске вечери фестивала, у другом полуфиналу БРФ2024, представиће се још десет учесника такмичарског програма.

Двадесет нових, неафирмисаних рок аутора и бендова из читаве Србије такмичиће се са победу и вредне награде, током три вечери програма 8. Бунт рок фестивала. Већина учесника овој јединственог националног музичког пројекта, посвећеног афирмацији нових музичара и аутора - први пут ће наступити у ТВ студију и представити се аудиторијуму.

У сваком од два полуфинала, наступа по 10 такмичара, а у финале - одлуком Стручног жирија, пролази по пет бендова или аутора. У великом финалу Бунт рок фестивала 2024, у суботу 25. маја - учествоваће десет финалиста.

Водитељи програма фестивала и ове године су, уз ауторку пројекта - Бранку Главоњић, биће музичари Зоран Стефанов Исказ и Александар Марковић Лама.

Након одржане прве такмичарске вечери нфестивала, у другом полуфиналу БРФ2024, у петак 24. маја - представиће још десет учесника такмичарског програма: "Пера Брада Потомак“, "Петра“, "Ђирика“, "Мали демон“, "Les filles“, "Урош и нејаки“, Михаило Татић, "Ascend“, "Non grata“ и "Деформитет“.

Стручни жири ће ове године радити у истом саставу као и прошле године: Маја Цветковић ("Е play"), Иван Феце Фирчи, Милена Милутиновић (бенд "Репетитор"), Милош Игњатовић ("Дорћол плац") и Милован Бошковић ("Земља грува").

У ревијалном програму првог полуфинала БРФ2024 наступиће музичке групе "Ромор“ и "Визељ“

Све такмичарске песме (live аудио), можете послушати овде

По традицији, уз мултимедијску афирмацију на програмима и платформама медијског система РТС-а, најбољи учесници Бунт рок фестивала ће освојити чувене статуете муње (златну, сребрну и бронзану), затим новчане награде Радио-телевизије Србије али и друге награде које су обезбедили пријатељи Бунт рок фестивала. Такође, најбољи бендови/такмичари добиће и прилику да наступе на најпрестижнијим музичким фестивалима у Србији и региону, у оквиру пројекта БРФ, који носи назив "Бунт рок турнеја".

Бунт рок фестивал је једини телевизијски фестивал такмичарског карактера, чији је циљ афирмација домаће поп и рок музике, као и формирање нове српске поп и рок сцене. Ова својеврсна национална музичка платформа настала је као пројекат ТВ емисије Бунт ауторке Бранке Главоњић. Бунт је најдуговечнија рок емисија (у историји РТС-а, у Србији као и у европским оквирима) - у континуитету се емитује већ 21 годину.

Пратите уживо на РТС2, РТС Планета и РТС Звук - петак, 24. мај у 21.45

 

 

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару