Читај ми!

Културни центар

Тема овонедељне емисије је уметност у виртуелном простору. О овој теми говоре: проф. др Јован Чекић, филозоф, ФМК др Маја Вукадиновић, културолог и медијски стручњак, Игор Симић, визуелни уметник и филозоф.

Гошћа емисије је редитељка Ивана Вујић, поводом представе "Стаклена менажерија“ Тенесија Вилијамса чију премијеру очекујемо крајем марта месеца у Мадлениануму.

Говоримо и о реконструкцији Централне куле у склопу меморијалног центра “Старо сајмиште”, као и о три филма малих кинематографија, који су приказани на овогодишњем ФЕСТ-у, малезијском, мауританско и тибетанском филму.

Биће речи и о краткој прози Томаса Браша, “Пре очева умиру синови“, о песничкој збирци Селимира Радуловића "Запис на стубу, јерусалимском” и новој књизи редитеља Здравка Шотре "Мојих 500 глумаца“.

Бавимо се ипремијером представе "Страх у опери“ у Атељеу 212, према тексту Јелене Мијовић, по мотивима прича Дина Буцатија, а у режији Ивана Вуковића као и необичномизложбом у Културном центру Кула, инспирисаном иконом индустријског дизајна СФРЈ чувеним киоском К67.

Рубрику Јубилеј посвећујемо 100. рођендану Војислава Бубише Симића, музичара, композитора и диригента.

Уредник емисије Лидија Божић

Аутори рубрика: Јасмина Мијић, Марија Ненезић, Ана Тасић, Снежана Ристић, Мирољуб Стојановић, Ана Марија Грбић, Николина Дабетић, Владимир Вукомановић Растегорац, Стефан Аћимовић

Монтажер Никола Манић

Редитељ Рашко Милатовић

 

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се