Читај ми!

Културни центар

Тема овонедељне емисије је уметност у виртуелном простору. О овој теми говоре: проф. др Јован Чекић, филозоф, ФМК др Маја Вукадиновић, културолог и медијски стручњак, Игор Симић, визуелни уметник и филозоф.

Гошћа емисије је редитељка Ивана Вујић, поводом представе "Стаклена менажерија“ Тенесија Вилијамса чију премијеру очекујемо крајем марта месеца у Мадлениануму.

Говоримо и о реконструкцији Централне куле у склопу меморијалног центра “Старо сајмиште”, као и о три филма малих кинематографија, који су приказани на овогодишњем ФЕСТ-у, малезијском, мауританско и тибетанском филму.

Биће речи и о краткој прози Томаса Браша, “Пре очева умиру синови“, о песничкој збирци Селимира Радуловића "Запис на стубу, јерусалимском” и новој књизи редитеља Здравка Шотре "Мојих 500 глумаца“.

Бавимо се ипремијером представе "Страх у опери“ у Атељеу 212, према тексту Јелене Мијовић, по мотивима прича Дина Буцатија, а у режији Ивана Вуковића као и необичномизложбом у Културном центру Кула, инспирисаном иконом индустријског дизајна СФРЈ чувеним киоском К67.

Рубрику Јубилеј посвећујемо 100. рођендану Војислава Бубише Симића, музичара, композитора и диригента.

Уредник емисије Лидија Божић

Аутори рубрика: Јасмина Мијић, Марија Ненезић, Ана Тасић, Снежана Ристић, Мирољуб Стојановић, Ана Марија Грбић, Николина Дабетић, Владимир Вукомановић Растегорац, Стефан Аћимовић

Монтажер Никола Манић

Редитељ Рашко Милатовић

 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара