Читај ми!

Културни центар

У мају 1963. објављен је први каиш стрипа Модести Блејз Питера О’Донела у лондонском Ивнинг стандарду. Како данас, шездесет година од појаве стрипа, посматрамо промене које је иницирало ослобађање ове јунакиње кроз више деценија живота једног од најдуговечнијих стрип серијала?

О овој теми говоре: Јелена Јокановић, преводилац, Андреј Михајловић, стрип критичар и Ђорђе Бајић, писац и филмски критичар.

Гошћа Културног центра је Бранислава Подрумац, сопран, која је дебитовала у улози робиње Лиу у Пучинијевој опери "Турандот", коју је режирао Марио Павле дел Монако, у копродукцији Народног позоришта у Београду и Опере и театра Мадленианум.

У емисији говоримо о књизи "Железница, држава и град: Историја изградње београдског железничког чвора", аутоке Ранке Гашић, и о роману "После зиме" Гвадалупе Нетел, мексичке списатељице.

Биће речи и о филму "Детектив Марлоу" редитеља Нила Џордана, о премијери представе "Наш разред" по тексту Тадеуша Слобођанека у адапацији и режији Татјане Мандић Ригонат као и о књизи "Психологија односа људи и (осталих) животиња" ауторке Марије Бранковић, проф. психологије на ФМК.

Прошло је 90 година од рођења песника Душка Трифуновића. Рубрика Јубилеј посвећена је овом изузетном ствараоцу.

Уредник емисије Лидија Божић

Аутори рубрика: Јована Јанковић, Марија Ненезић, Ана Тасић, Јасмина Мијић, Мирољуб Стојановић, Снежана Ристић, Ана Марија Грбић, Николина Срећковић

Монтажер Никола Манић

Редитељ Рашко Милатовић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво