Читај ми!

Културни центар

У мају 1963. објављен је први каиш стрипа Модести Блејз Питера О’Донела у лондонском Ивнинг стандарду. Како данас, шездесет година од појаве стрипа, посматрамо промене које је иницирало ослобађање ове јунакиње кроз више деценија живота једног од најдуговечнијих стрип серијала?

О овој теми говоре: Јелена Јокановић, преводилац, Андреј Михајловић, стрип критичар и Ђорђе Бајић, писац и филмски критичар.

Гошћа Културног центра је Бранислава Подрумац, сопран, која је дебитовала у улози робиње Лиу у Пучинијевој опери "Турандот", коју је режирао Марио Павле дел Монако, у копродукцији Народног позоришта у Београду и Опере и театра Мадленианум.

У емисији говоримо о књизи "Железница, држава и град: Историја изградње београдског железничког чвора", аутоке Ранке Гашић, и о роману "После зиме" Гвадалупе Нетел, мексичке списатељице.

Биће речи и о филму "Детектив Марлоу" редитеља Нила Џордана, о премијери представе "Наш разред" по тексту Тадеуша Слобођанека у адапацији и режији Татјане Мандић Ригонат као и о књизи "Психологија односа људи и (осталих) животиња" ауторке Марије Бранковић, проф. психологије на ФМК.

Прошло је 90 година од рођења песника Душка Трифуновића. Рубрика Јубилеј посвећена је овом изузетном ствараоцу.

Уредник емисије Лидија Божић

Аутори рубрика: Јована Јанковић, Марија Ненезић, Ана Тасић, Јасмина Мијић, Мирољуб Стојановић, Снежана Ристић, Ана Марија Грбић, Николина Срећковић

Монтажер Никола Манић

Редитељ Рашко Милатовић

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара