Велика илузија у Берлину 2023.

Ова епизода "Велике илузије“ води вас на берлински Трг Марлене Дитрих.

Календарски први велики међународни филмски фестивал Берлинале, одржан је 73. пут у пуном капацитету. Без "оnline“ пројекција, тестирања, карантина - први велики празник филмске уметности у Европи, дисао је пуним плућима баш као и 2020. када је последњи пут уочи пандемије и одржан у класичном облику.

Међу 19 филмова главног такмичарксог програма - изразито ангажованог профила, главне награде припале су Французима, а највећи број Немцима. Настављен је тренд победе документараца. На челу жирија била је глумица Кристен Стјуарт као "савршена спона" између Холивуда и Европе.

Филмове о којима ће се говорити у овој години, ексклузивно представљају њихови аутори Кристијан Пецолд, Ролф де Хир као и звезде европског филма Пола Бер и Сандра Хулер.

О новој серији рађеној по истоименом бестселеру Франка Шецинга "The Swarm“ односно "Рој“ која је промовисана на Берлиналу говоре награђивани продуцент Френк Долгер, познат по "Игри престола“ као и глумци Сесил де Франс и Александер Карим.

У емисији представљамо и најновије филмове оскаровке Хелен Мирен "Голда“ и редитељке Ребеке Милер "Дошла је код мене“ са Ан Хатавеј и Питером Динклиџем.

Аутор и уредник: Сандра Перовић

Реализација: Тијана Тодоровић, Светлана Перовић, Марко Јефтић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво