Читај ми!

Велика илузија на 51. ФЕСТУ

ФЕСТ 51. Први после јубиларног. У знаку "Страсти живота", симболичног слогана фестивала, понудио је 113 филмова из 39 земаља, али и славне госте. Ова епизода "Велике илузије", посвећена је нашем највећем и најзначајнијем фестивалу.

У "Крупном плану "Велике илузије" су "Београдски победник" легендарни немачки и светски глумац Удо Кир, али и звезде планетарне хит серије "Фауда" Меирав Широм и Јаков Зада Даниел гости паралелног Фестовог програма.

О филмским искуствима кроз каријеру, говоре и остали лауреати почасне Фестове награде за изузетан допринос филму - Барбара Сукова, Лордан Зафрановић и Ден Тана.

У фокусу је филмска икона 80. година прошлог века Настасја Кински, која је на ФЕСТ-у представила дигитално рестауриран филм "Теса" Романа Поланског. Из ракурса критичара, говоримо о својеврсном филмском феномену, анимирано-играном филму "Марсел шкољка са ципелама".

Анализирамо остварења о којима је у протеклих годину дана причао цео свет, али и наслове који су тек откривени. Истичемо филмове који су обележили главни такмичарски програм и чији су аутори и протагонист били гости Београда. Са уметничким директором ФЕСТ-а Југославом Пантелићем, рекапитулирамо овогодишње фестивалско издање.

У "Премотавању", подсећање на "Сеобе" француску верзију филма Александра Саше Петровића који је у програму "ФЕСТ класик" приказан у новом дигитално рестаурираном руху, три деценије након светске премијере.

Аутор и уредник: Сандра Перовић

Новинар: Јелена Кнежевић

Реализација: Тијана Тодоровић, Светлана Перовић, Марко Јефтић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво