Читај ми!

Велика илузија - У сусрет 51. ФЕСТ-у

На програму 51. београдског ФЕСТ-а који се од 24. фебруара до 5. марта одржава под слоганом "Страст живота", нашло се више од 100 филмова. Ову епизоду "Велике илузије" посвећујемо неким од најзначајних наслова.

Нове наде француског филма Надиа Терескијевич и Ребека Мардер, ексклузивно представљају филм "Злочин је мој" Франсоа Озона, који свечано отвара 51. ФЕСТ.

Међу домаћим премијерама је музички документарац "ЈУ Група - тренутак сна", аутора Дарка Лунгулова који је у "Крупном плану" Велике илузије

Говоримо о филмовима који су у трци за предстојећу доделу Оскара, а нашли су се на програму београдског фестивала: "Тар" редитеља Тода Филда са Кејт Бланчет у насловној улози и "Разговори жена" Саре Поли са звезданом екипом - од Руни Маре до Франсис Мекдорманд.

О новом делу Дејвида Кроненберга "Злочини будућности", најконтроверзнијем филму прошлогодишњег Канског фестивала, из ракурса Ђорђа Бајића.

У "Премотавању" славимо пола века ванвременског "Амаркорда" Федерика Фелинија. Цитат великана светског филма "Нема краја, нема почетка, постоји само бескрајна страст живота" послужила је као инспирација  за слоган 51. ФЕСТ-а.

Аутор и уредник емисије: Сандра Перовић

Реализација: Марија Аранђеловић, Светлана Перовић, Марко Јефтић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво