Читај ми!

Велика илузија - Година на филму 2022

Филмски свет и највећа индустрија забаве у 2022. години, вратили су се у нормалу, па се већина светковина посвећених покретним сликама, догодила у пуном сјају. Филмови су поново упориште пронашли у биоскопима и дочекали одлагане премијере. У традиционалном специјалном издању Велике илузије "Година на филму", рекапитулирамо најзначајнија филмска дешавања у години за нама.

Враћамо се у холивудски Долби театар на 94. доделу Оскара коју је обележио сукоб Вила Смита и Криса Рока који је ушао у анале телевизије и на 35. доделу награда Европске филмске академије где је трон на старом континенту заузео "Троугао туге" Рубена Остлунда.

Подсећамо се славља уприличеног поводом златног јубилеја ФЕСТА, али и Канског фестивала који је у сенци рата у Украјини прославио дијамантско издање. Вратићемо се и на Лидо, на  Венецијанску мостру коју је обележио тријумф жена и почетак трке за 95. доделу Оскара, с обиром на премијерне америчке наслове.

Доносимо златни пресек српског филма у години за нама, али и најављујемо шта нам у свету и код нас доноси нова филмска 2023!

Аутор и уредник: Сандра Перовић
Реализација: Тијана Тодоровић, Светлана Перовић, Марко Јефтић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво