Читај ми!

Велика илузија - О ремек делима

Један од највећих редитеља на овим просторима, лауреат многих престижних награда обележава 60 година каријере. У "Крупном плану" Велике илузије је Лордан Зафрановић, аутор култних филмова који снима нови - "Златни рез 42 - дјеца Козаре".

Од ремек-дела класичне филмске уметности до револуционарних искорака у трећу димензију, у овој епизоди "Велике илузије" суочавамо контрасте који обогаћују свет покретних слика.

Говоримо о најишчекиванијем биоскопском хиту деценије "Аватар-пут воде" Џејмса Камерона и о независном америчком филму "Кит" Дарена Аронофског.

О 14. Мерлинка фестивалу, о филмовима који приближавају табуизиране теме о положају и животу припадника ЛГБТ заједнице - из угла Предрага Аздејковића, директора фестивала.

У "Премотавању" се подсећамо култне трилогије једног од најутицајнијих пољских редитеља Кшиштофа Кјешловског "Три боје: плаво, бело, црвено"

У "Контраплану" са редитељком Теоном Стругар Митевски чији је филм "Најсрећнији човек на свету", након Венецијанског приказан на Фестивалу ауторског филма.

Аутор и уредник: Сандра Перовић
Реализација: Тијана Тодоровић, Светлана Перовић, Марко Јефтић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво