Читај ми!

Велика илузија - Истине и лажи

Каква је данас филмска уметност, о чему говори, како се вреднује и цени? У "Филму давне будућности", одговоре дају легенде српске кинематографије, витезови за округлим филмским столом. Међу њима је и аутор филма Дарко Бајић, који је у "Крупном плану" Велике илузије.

Од покера до Армагедона, нижу се неке истините људске приче довољно атрактивне да заокупе пажњу филмофила. У овој епизоди "Велике илузије" говоримо о филмовима којима оскаровци дају тежину - о породичној драми  са Ентонијем Хопкинсом "Време армагедона" и о криминалистичком трилеру Расела Кроуа "Покер фаце".

О "Доброј сестри", драми заснованом на истинитом догађају у чијем је фокусу медицинска радница коју је оживела Џесика Честејн, из ракурса Драгана Јовићевића.

У овонедељном "Премотавању" славимо 60. рођендан холивудског класика Роберта Малигана "Убити птицу ругалицу" са Грегоријем Пеком у главној улози.

Рубрика "Контраплан" доноси ексклузиван интервју са награђиваним филипинским редитељем, бескомпромисним борцем за људска права Лавом Дијазом.

Аутор и уредник: Сандра Перовић

Реализација: Тијана Тодоровић, Светлана Перовић, Марко Јефтић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво