Читај ми!

Велика илузија - Велики јубилеј

Живот са филмом на великим и малим екранима назвали смо "Великом илузијом". Од октобра 2016. када је покренута на РТС-у, кроз специјализовану емисију о филму, више од 200 домаћих и међународних звезда из света покретних слика представило је своја дела и каријере. Исто толико критичара вредновало је домете актуелних филмова. Водили смо вас у биоскоп и на ексклузивне светске догађаје где се ствара историја кинематографије.

А како је илузија филма већ почетком 20. века захтевала музичку подлогу, јубиларну 200. епизоду емисије повећујемо тој чаробној филмско-музичкој вези чији су актери често музичке звезде.

Представљамо  дугометражни играни филм о Витни Хјустон коју је оживела Наоми Аки и биографску драму о животу једне рок звезде чији живот није ни гламурозан ни бљештав - "Таурус".

О документарном пресеку живота и каријере Дејвида Боувија "Moonage Daydream" - незаборавног визионара, човека који је пао на Земљу и посуо нас звезданом прашину, из свог ракурса говори критичар Ђорђе Бајић.

У години 2022. када је аустралијанац Баз Лурман лансирао веома скупу драматизацију живота Елвиса Прислија, у рубрици "Премотавање", враћамо се у 1979. и подсећамо на  биопик легендарног Џона Карпентера где је краља рокенрола оживео Курт Расел.

У "Контраплану" са члановима групе Спандау Балеј којима је посвећен први екранизован документ о поп култури једног времена "Соул момци западног света".

А у "Крупном плану" Велике илузије, редитељи Душан Зорић и Матија Глушчевић говоре о филму "Да ли сте видели ову жену", који након светске премијере на Венецијанскокм фестивалу, српску има на 29. Фестивалу ауторског филма у Београду.

Након ове 200. епизоде, отварамо нови круг са новим и старим филмским причама које неисцрпно оплемењују нашу свакодневницу.

Аутор и уредник: Сандра Перовић
Реализација: Тијана Тодоровић, Светлана Перовић, Марко Јефтић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво