Читај ми!

Фусноте, Шајзербитерлемон, Фестивал Вила, Sunshine, Dok'n'Ritam, Roma Child

У новом издању „Бунта" очекује вас уживо наступ бенда „Фусноте", трећепласираног састава са шестог издања „Бунт рок фестивала", у студију 8 на Кошутњаку.

 

Овом приликом су премијерно, извели, поред „Дијаграма живота" са којом су се такмичили на нашем фестивалу, и две нове песме „Рингишпил" и „Пробуди се". Овај састав спаја различите музичке правце, чланови су сјајни музичари, али их посебно издваја и вокал који репује током готово целих нумера и даје једну посебну ноту њиховој музици.

О инспирацији, узорима, животним путевима и многим другим интересантним темама су чланови овог састава Никола Селак, Марко Јанковић и Никола Лукић разговарали са ауторком „Бунта", Бранком Главоњић.

Београдски бенд „Шајзербитерлемон" је објавио своје друго дугосвирајуће издање „На дугачким пољима". Овај албум представља искорак у њиховом стваралаштву захваљујући одличним песмама у којима се чује искорак у другачији музички свет, али и експериментисање са новим елементима који нису били раније присутни код бенда „Шајзербитерлемон". То је био повод за разговор са фронтменом овог упечатљивог састава, Јованом Сибиновићем.

Нови Сад је ове године престоница културе. Поред богатих садржаја и програма који нас очекују тамо, у оквиру програмског лука „Хероине", најављен је и „Фестивал Вила" који нас очекује од 3. до 5. јуна у Врднику. Овај породични фестивал се, поред догађаја који су намењени деци, издваја и по одличном музичком програму на којем ће наступити домаћи, регионални, али и извођачи из целог света. Неки од њих су Тарја из некадашњег састава „Nightwish", Jenny Berggren, из некадашњег „Ace of Base", "Warpaint", Калиопи, Амира Медуњанин, али и састав „E-play".

О „Фестивалу Вила" су говориле Милана Милованов, PR „Фондације Нови Сад Европска престоница културе" и Маја Цветковић из бенда „E-play", која ће заједно са ауторком емисије „Бунт", Бранком Главоњић, одржати трибину на тему положаја жена у музичкој индустрији.

„Sunshine" је недавно објавио спот за песму „Арија М" и обрадовао своје многобројне фанове. О овој песми, идејама везаним за њу, као и омиљеним моментима који се догоде на њиховим наступима говориће Бранко Бојовић, познат и као Бане Саншајн.

Ближи нам се и седмо издање фестивала музичког документарног филма „Dok'n'Ritam" који ће се одржати од 14. до 17. јуна у Дому културе Студентски град. Сарадња овог фестивала са емисијом „Бунт" и „Бунт рок фестивалом" се наставља, те ћемо имати прилику да у музичком делу програма у четвртак, 16. јуна, чујемо управо бенд „Фусноте." О новинама у такмичарском делу програма, детаљима везаним за ревијални део, трибинама говорила је Сандра Ранчић, оснивач и уметничка директорка фестивала „Dok'n'Ritam".

Словеначки двојац „Roma Child" се недавно представио својој публици по први пут, и то са обрадом рок стандарда, песме „Hotel California" групе „The Eagles". Oвај двојац чине изванредни музичари, Роман Ратеј, некадашњи бубњар групе „Miladojka Youneed", и Мартин Штиберник, музички продуцент.

Аутор емисије: Бранка Главоњић
Новинар: Стефан Јовчић
Редитељ емисије: Филип Чоловић

Бунт Бунт

Autor:
РТС

Емисија "Бунт" је једна од најдуговечнијих рок емисија у историји Радио-телевизије Србије и једина емисија овог типа на медијској мапи региона. Успешно траје у континуитету већ две деценије. у јесен 2023. године, ауторка Бранка Главоњић и њен тим стартовали су нову, 21. ТВ сезону. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару