Читај ми!

Карактер

Невоље су можда најкраћи, али и најтежи начин да се изгради карактер. Колико пута вам се десило да сте испаштали због свог карактера? Да ли је ваше окружење некада од вас захтевало да се мењате? Још је Гете рекао да би формирање карактера требало да буде главни циљ сваког човека, а ми ћемо то питање проматрати из различитих углова. Више о томе у овонедељном Студију знања!

Тешко је изабрати правог саговорника на ову тему, а ми верујемо да смо направили одличан, занимљив и необичан спој. Са нама је, наравно, педагог и психолог-психотерапеут, Дарка Крсмановић. Угостили смо и Љубивоја Ршумовића, нашег славног писца за децу и аутора култних емисија из којих смо сви ми учили - "Фазони и форе", "Хиљаду зашто", "Хајде да растемо" и добитника бројних награда. А са нама је и презвитер Оливер Суботић, који је дипломирао софтверско инжењерство на ФОН-у, затим завршио Богословски факултет где је и магистрирао, а касније је докторирао социологију на Филозофском факултету у Београду. Био је први управник Центра за проучавање и употребу савремених технологија Српске православне цркве и написао неколико књига из те области. Наши саговорници откриваће нам своје погледе на питање карактера.

А потражићемо и одговор на питање шта нам је наследно и непроменљиво код карактера. О томе ћемо разговарати са молекуларним биологом, професором др Гораном Брајушковићем са Биолошког факултета у Београду.

Са нама је и професорка Факултета политичких наука и књижевница др Сања Домазет. Између осталих предмета, професорка Домазет предаје и Креативно писање, а осим тога је и драмски и прозни писац и стога нам открива да ли ликове у својим делима измаштава, да ли их систематски гради или сакупља из живота. Такође, разговараћемо и о томе како су славни уметници градили карактере и ликове у својим делима.

А када је карактер у уметничком делу створен, вештина је да се оживи. Како се то постиже, објасниће нам уметници из Оперског студија Народног позоришта, редитељ Ивана Драгутиновић Маричић и глумац Андреја Маричић.

А питања ће нашим гостима постављати и публика. Са нама су студенти Електротехничког факултета, из Удружења студената електротехнике.

Аутор и уредник серијала "Студио знања" Зоран Живковић
Уредник и водитељ емисије: Винка Мариновић
Ководитељ: Ивана Миленковић
Редитељ: Ненад Кркелић

Студио знања – Нешто сасвим другачије

Autor:
РТС

Студио знања се вратио на мале екране! Од 8. априла 2022, петак вече око 22 и 30, и суботу поподне у 13 часова, можете провести уз квалитетну општеобразовну емисију Студио знања. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару