Читај ми!

Студио знања

Да ли и ви често имате потребу да "истерујете правду"? Знате ли шта је урођени осећај за правичност, јер сигурно сте некада били у дилеми шта је фер, а шта не? А често се каже и да је реторика вечни и природни пратилац права. Зато у овенедељном "Студију знања", између осталог, говоримо о реторици и правди.

Говорништво, елоквенција и беседништво - проткани су кроз све поре живота сваког од нас. Како да вежбамо да што боље говоримо, сазнаћемо од правих љубитеља лепе изговорене речи. Наши гости су професор Војислав Станимировић, са Правног факултета у Београду, један од организатора такмичења у беседништву, затим професор Добривоје Станојевић, чувар вештина реторике и стилистике на Факултету политичких наука. А у гостима нам је и неко ко нас је толико пута одушевио и у позоришту и на телевизији и на филму изговарајући сјајне текстове и поезију - наш чувени глумац Бранислав Лечић, професор глуме на Академији лепих уметности и мултимедија. У "Студију знања" увежбаваћемо и како да што боље говоримо, у чему ће нам помоћи сјајни студенти Правног факултета са својим беседама.

Беседеништво укључује и аспект невербалне комуникације. Зато ћемо са Чаславом Манчићем, међународним мастер тренером, између осталог, разговарати и о разликама у испољавању невербалних сигнала оних који говоре и оних који слушају.

А о томе да ли правда и реторика иду под руку, зашто човек има урођену потребу за правдом и како је она кроз историју стварала правосудне системе, разговараћемо са доктором Жиком Бујуклићем, професором Римског права и Националне историје на Правном факултету у Београду.

Нашим гостима ће питања постављати и публика, чланови истакнутог Академског културно-уметничког друштва "Бранко Крсмановић".

Осим што у "Студију знања" ове недеље трагамо за Калимером у сваком од нас, говорићемо и о другим занимљивим темама - како кроз активности у слободно време можемо да вежбамо меморију и концентрацију, како се комуницира путем нових технологија, као и о томе како је један младић комуникацију пренео на виши ниво осмисливши одело помоћу којег комуницира у виртуелној реалности.

Аутор и уредник серијала "Студио знања": Зоран Живковић
Водитељ и уредник емисије: Винка Мариновић
Ководитељ: Ивана Миленковић
Редитељ: Ненад Кркелић

 

Студио знања – Нешто сасвим другачије

Autor:
РТС

Студио знања се вратио на мале екране! Од 8. априла 2022, петак вече око 22 и 30, и суботу поподне у 13 часова, можете провести уз квалитетну општеобразовну емисију Студио знања. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару