Читај ми!

18 година - Бунт и Belgrade Beer Fest, 2. део

Следи друга од три специјалне емисије, које су посвећене обележавању 18 година трајања емисије "Бунт" и београдског Бир Феста.

Емисија "Бунт", ауторке Бранке Главоњић је једина рок емисија која је опстала на некој телевизији и то у континуитету 18 година - у целом региону и једна је од најдуговечнијих емисија на РТС-у. Са Belgrade Beer Fest-ом интензивнија сарадња је започета 2015. године, када је одржан први "Бунт Рок Фестивал". Као један од најзначајнијих музичких фестивала у Србији и региону, београдски Бир фест је одувек давао прилике и простор новим рок снагама, ауторима и музичарима - баш као и емисија "Бунт", из које је произашао пројекат "Бунт рок фестивал" РТС-а, покренут пре шест година.

У другој специјалној емисији Бранка Главоњић (ауторка емисије Бунт и Бунт Рок Фестивала) и Дејан Николић (програмски уредник Belgrade Beer Fest-а) угостиће: менаџера Драгана Новчића, Зорана Стефановића Исказа, Александра Ћурчића (Вива Вопс), Милорада Ристића (Bella technika), Зденка Колара (Зона Б), Мирослава Цветковића Цвелета (Бајага и инструктори), Срђана Гојковића Гилета (Електрични оргазам), Бранислава Бабића (Обојени програм) и госте из региона.

На концертној сцени култног клуба "Сабирни центар", своје хитове и у овој емисији извешће бендови "Канда, Коџа и Небојша", "Лагана Среда", "Кора" и "Вива Вопс".

У емисијама посвећеним пунолетним годинама трајања ТВ емисије Бунт и фестивала Belgrade Beer Fest - биће обележено још значајних јубилеја: пола века рок састава "YU група", 40 година бендова "Електрични оргазам" и "Обојени програм", као и три деценије групе "Канда, Коџа и Небојша"...

Бранка Главоњић: "Поносна сам што је Бунт једина рок емисија која је опстала на некој телевизији и то у континуитету - у целом региону. Такође, поносим се што је из емисије Бунт настао национални пројекат, својеврсна платформа за нове снаге наше музичке сцене - "Бунт рок фестивал. Много је бендова прошло кроз емисију за ових 18 година и више од 500 издања, било је ту феноменалних наступа, одличне музике, дивних разговора, а атмосфера на снимањима је увек била другарска и позитивна. Многи бендови и аутори су имали и своје прве телевизијске наступе баш у емисији "Бунт" на РТС-у..."

Ове три специјалне емисије су и леп начин да се одржи и унапреди једна здрава и успешна сарадња, између једине рок телевизијске емисије и једног од највећих музичких фестивала у региону.

"Имајући у виду околности које нам ограничавају контакте и начин рада, и ми који се бавимо представљањем уметности, као ни музичари - не престајемо да покушавамо да изналазимо и примењујемо нове начине комуникације. Ове емисије су на том таласу, ми смо заиста уживали у процесу као и сви учесници ових емисија а верујемо да ће се и гледаоцима допасти све што смо за њих припремили.", поверила је Бранка.

Програмски уредник Belgrade Beer Fest-а, Дејан Николић: "Због немогућности да наше фестивале - 18. Belgrade Beer Fest и 6. Бунт Рок Фестивал ове године одржимо на традиционалне начине и у пуном обиму, а имајући у виду обострану више него успешну сарадњу, сасвим спонтано смо дошли до ове идеје. Биће то мали омаж, својеврсна ретроспектива наших емисија/ фестивала, са идејом да се успут забаве и гледаоци и ми. Што је најважније - ове три емисије су наш заједнички допринос напорима да култура и музика преживе у овим изазовним временима."

Уредник емисије: Бранка Главоњић
Новинар: Стефан Јовчић
Редитељ: Миодраг Коларић
Бунт: 18 година - Бунт и Belgrade Beer Fest (2) - РТС 2, среда 30. децембар.

Бунт Бунт

Autor:
РТС

Емисија "Бунт" је једна од најдуговечнијих рок емисија у историји Радио-телевизије Србије и једина емисија овог типа на медијској мапи региона. Успешно траје у континуитету већ две деценије. у јесен 2023. године, ауторка Бранка Главоњић и њен тим стартовали су нову, 21. ТВ сезону. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару