Вива Вопс

Специјална емисија о члановима бенда Вива Вопс, победничког бенда трећег Бунт рок фестивала била је једна од награда које су добили као лауреати.

Имајући у виду да се ради о момцима који су доследни, озбиљно и одговорно посвећени својој музици и стваралаштву - била је је ово одлична прилика да харизматичне музичаре упознамо и из другачијег угла.

"Вива Вопс" су за ову прилику извели четири песме у студију РТС- а, а ауторки Бунт рок фестивала и емисије Бунт, Бранки Главоњић, поверили су своја размишљања о музици и ставове о актуелној музичкој сцени.

ТВ екипа емисије Бунт је са члановима музичког састава "Вива Вопс" провела и једно поподне ван РТС-овог ТВ студија. Тада су открили понешто и из свог приватног живота, што ћете такође сазнати у овој емисији посвећеној њима.

Специјална емисија посвећена бенду "Вива Вопс" снимана је уочи почетка четвртог Бунт рок фестивала, 2018. године. На овај начин, аудиторијуму је детаљније представљен изузетан музички састав, који је заслужио победничку титулу претходног издања фестивала. Такође, потенцијални такмичари добили су јединствену прилику да чују важне савете за одржање на музичкој сцени као и да "из прве руке" сазнају шта им све ново, инспиративно и значајно предстоји након учешћа на Бунт рок фестивалу РТС-а.

Уредник емисије: Бранка Главоњић

Новинари: Милица Марковић, Игор Гимбош

Редитељи: Миодраг Коларић, Јован Бачкуља

"О бенду ВИВА ВОПС"

"Вива Вопс" је бенд из Београда, основан 2016. године.

Чине га музичари који се годинама баве алтернативном музиком: Александар Ћурчић (вокал), Марко Јанковић (вокал), Марко Трајковски (ДЈ и клавијатуре), Никола Живановић (гитара), Душан Калинић (бубњеви) и Мирољуб Антић (бас гитара). Од оснивања до данас, "Вива Вопс" су наступали на готово свим најзначајнијим музичким фестивалима у Србији и региону, а заслужено их прати епитет концертне атракције. Убедљиви и упечатљиви сценски наступи два фронтмена "Вива Вопса", појачани жестоком свирком бенда, чине овај састав несвакидашњим и оригиналним.

Убрзо након оснивања, пријављују се на фестивал "БАРФ", где освајају 3. место. На трећем Бунт Рок Фестивалу РТС- а, (2017) освојили су 1. место. Први спот, за сингл "Униформисани криминалац", изазвао је изузетне реакције аудиторијума, а победничка песма са БРФ 2017. - " Свуда пиво", успешно проналази свој пут до публике и након тријумфа на Бунт рок фестивалу.

На фестивалу "МТС Висион", бенд "Вива Вопс" је квалитетом и посебношћу изборио пролазак у најужу конкуренцију, у чак две категорије: "Најбољи нови извођач" и "Најбоља монтажа и постпродукција". Освајају 3. место, за спот песме "Униформисани Криминалац". Вива Вопс су веома су запажени и због изузетне комуникације са публиком а њихов наступ на концерту бенда "Hollywood Undead" се посебно издваја. Током 5. Бунт рок фестивала (2019.), представили су и нови лајв сингл - "Бетонирано сунце". Током 2019. године су свирали и на отварању Баште КСТ-а, на концерту Др Нелета Карајлића на Ташмајдану, Лавфесту у Врњачкој бањи, херцегновском стрип фестивалу (ХСФ), фестивалу "Rock village", београдском Beer festu, Центру Миллениум Вршац, Клубу Фест а ускоро ћете их видети и у једној од емисија "3 Боје Звука" РТС-а.

"Вива Вопс" је препознатљив и по смелом упуштајњу у комбиновање различитих музичких праваца. На њиховом репертоару су готово равноправно заступљене и енергичне песме и баладе, а звук овог састава музички зналци описују као "јединствену фузију репа, панка, рока, метала и попа"

Бунт Бунт

Autor:
РТС

Емисија "Бунт" је једна од најдуговечнијих рок емисија у историји Радио-телевизије Србије и једина емисија овог типа на медијској мапи региона. Успешно траје у континуитету већ две деценије. у јесен 2023. године, ауторка Бранка Главоњић и њен тим стартовали су нову, 21. ТВ сезону. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару