петак, 13. мар 2020, 16:39
Укуси различитости
Београдски сајам вина и туризма био је прилика да се промовишу наши туристички бисери али и аутохтоне сорте вина.
Наши винари су пред бројне посетиоце изнели свежа вина из прошле године али и она стара неколико година. Доминирали су штандови удружених винара Војводине, Жупе, Косова и Метохије, Републике Српске.
У Београд су дошли винари из Грузије. Веома занимљиво је било пробати Rkaciteli и Saperavi. Тражило се место више како би се дегустирао један лепи аустријски ризлинг као и италијански Просеко.
Српски „прокупац", „кадарка" и „тамјаника" већ су на европским трпезама. Пробијају се и аутохтоне херцеговачке сорте „трњак", „блатина" и „жилавка". И хрвати су изнели своје адуте „грашевину", „плавац" и „жлахтину".
Многи посетиоци али и излагачи посетили су и Штанд - студио РТС и емисије „Грозд"
Због корона вируса отказан је и највећи сајам вина у Дизелдорфу.
Уредник емисије: Душан Величковић
Коментари