Бунт: Контакт конференција 2020

Емисија „Бунт" вас и ове среде информише о свему актуелном на домаћј рок сцени и указује на занимљиве и значајне ауторе, бендове, издања и догађаје. Део ове емисије посвећен је предстојећем, четвртом издању "Контакт конференције", која ће се одржати од 18. до 21. марта, на више локација у Београду.

"Контакт конференција" је од ове године део "Инес асоцијације", која окупља 19 европских "show case" пројеката. Тиме је „Контакт" стекао и интернационалне оквире, иако фокус и даље задржава на овдашњој, регионалној сцени. Конференцијски део овогодишњег програма, назван "Creating Music Business" ће кроз радионице, презентације и панел дискусије истраживати потенцијале домаће музичке индустрије, уз помоћ гостујућих стручњака у овој области.

Уметнички део програма „Контакта" биће овога пута посвећен обележавању четири деценије од "Новог таласа", жанра који је настао из панк-рока као реакција на популарну музику седамдесетих прошлог века. „New wave" је и у музици ових простора оставио дубок траг, посебно на културолошком плану престонице Србије. Тим поводом су, у оквиру програма „Контакта", планирана три догађаја: Концерт најдуговечнијег новоталасног бенда - "Електрични оргазам" (19. март, Комбанк дворана ), заједнички концерт три генерације бендова повезаних са "Новим таласом": ""Параф", "Обојени програма" и "Артан Лили" (21. марта, „Drugstore") као и концерт „За Коју" (20. марта, Хала спортова „Ранко Жеравица"). Овај концерт биће повећен прикупљању средстава за што успешнији опоравак Душана Којића Које- гитаристе, певача, композитора и вође рок бенда "Дисциплина кичме". Наступиће "Бајага и инструктори", "Партибрејкерс", "Straight Mickey and The Boyz" и "YU grupa", чији ће специјални гости бити Никола Чутурило и Радомир Михајловић Точак.

О програмима конференције и о концертима који предстоје, за Бунт су говорили: организатори пројекта "Контакт конференција 2020" Марко Маршићевић ("Marsh Creative Production") и Јована Цока Станковић ("Одличан хрчак") као и учесници Срђан Гиле Гојковић ("Електрични оргазам") и Бојан Слачала ("Артан Лили").

И то није све - у овом издању емисије Бунт, представићемо и недавно промовисан, нови албум „Нама остаје само панк"- култног београдског панк-рок бенда "НБГ". Њихови гости на овом издању су Бобан ("Ритам Нереда"), Дракула ("Директори"), Којот ("Eyesburn", "Remedy"), Рога ("Шахт"), Џони ("Антифриз"), Саша Кнежевић (ex Revolveri) и многи други пријатељи бенда.

Разговарали смо и са кантауторком Наталијом Рајковић, која је са бендом Natalee учествовала на прошлом, петом Бунт Рок Фестивалу. Први сингл бенда, песма „Бебо" и видео спот је, према мишљењу уредништва РТС- а Хит фебруара Топ Листе Бунт.

Ауторка емисије "Бунт": Бранка Главоњић
Новинари: Катарина Вујовић, Јелена Вукајловић и Стефан Јовчић
Редитељ: Јован Бачкуља

Бунт Бунт

Autor:
РТС

Емисија "Бунт" је једна од најдуговечнијих рок емисија у историји Радио-телевизије Србије и једина емисија овог типа на медијској мапи региона. Успешно траје у континуитету већ две деценије. у јесен 2023. године, ауторка Бранка Главоњић и њен тим стартовали су нову, 21. ТВ сезону. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару