Упознајте бенд The Bite

У другом фебруарском издању емисије Бунт, упознаћете рифенрол бенд The Bite, сазнати ко је мистериозни музичар Милко али и какве новитете имају бендови ЛП Дуо, Неозбиљни песимисти и Quasarborn а подсетићемо вас на бенд андергаунд сцене "Сварог" и њиховог фронтмена, Бошка Блажића...

Упечатљив састав The Bite плени пуним аранжманима, чврстим гитарама, добрим грувом и изразитим женским вокалом (Љиљана Здравковић) - који их можда и највише чини посебним. Недавно су објавили нови албум "Chains", који је још једном скренуо пажњу на The Bite. Угостили смо их у РТС-овом Студију 9 на Кошутњаку и том прилом су извели две песме: "Change" и "Age of Dark".

У овој емисији сазнаћемо више и о музичару Милку, мистериозном аутору који је освојио прву награду хита месеца "Топ Листе Бунт", по избору тима одабраних уредника Радио-телевизије Србије, за изванредан спот за песму "Ружно је".

Емисија Бунт је једина која се бави и андерграунд музичком сценом. Управо због тога, посебан део емисије посвећујемо једном веома значајном бенду из деведесетих година прошлог века, музичком саставу који је био испред свог времена - "Сварог". Остао је упамћен до данас и стекао статус култног, њихов албум "Смор". Фронтмен и певач ове групе, Бошко Блажић, пионир специфичне метал музике, преминуо је 1. фебруара ове године.

Соња Лончар и Андрија Павловић чине "ЛП Дуо" који већ годинама истражује нове приступе и просторе класичног клавира, као и савремене озбиљне музике. Својим радом и експериментисањем успели су да готово обришу границу камерног ансамбла и рок састава, захваљујући својим композицијама и непоновљивим наступима. Недавно су објавили албум "Duality", док је њихова нова "инкарнација" - "ЛП Електро" изнедрила "We Have to Talk"...

Треш метал бенд "Quasarborn" су након одлично прихваћеног првог албума "The Odyssey to Room 101", завршили нови албум "A Pill Hard to Swallow". Овај музички материјал представља и својеврстан музички искорак, а о настанку албума и тематици којом се бави су за емисију Бунт говорили Лука Матковић, гитариста и певач, и нови члан овог састава, гитариста Никола Чутурило.

"Неозбиљни песимисти" су након објављивања новог албума, "Паметовање из провинције" у новембру, пред сам крај године представили и спот за песму "Тотална деморализација". Неозбиљни песимисти су нам, поред "Тоталне деморализације", представили и најновијег члана бенда. Коме су посветили нови албум, као и како теме које обрађују у својим текстовима утичу и на њих саме, сазнаћете у среду.

Као и до сада, новинарска екипа Бунта се и овога пута потрудила да уместо вас истражи и обједини информације о свим најатрактивнијим музичким догађајима који предстоје. Такође, представићемо и фебруарске кандидате за хит месеца "Топ Листе Бунт".

Аутор емисије: Бранка Главоњић

Новинари: Катарина Вујовић, Јелена Вукајловић и Стефан Јовчић
Редитељ емисије: Миодраг Коларић

Бунт Бунт

Autor:
РТС

Емисија "Бунт" је једна од најдуговечнијих рок емисија у историји Радио-телевизије Србије и једина емисија овог типа на медијској мапи региона. Успешно траје у континуитету већ две деценије. у јесен 2023. године, ауторка Бранка Главоњић и њен тим стартовали су нову, 21. ТВ сезону. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару