БУНТ: Упознајте бенд ZeroTwo

У првом фебруарском издању емисије Бунт, упознаћете бенд ZeroTwo (трећепласирани на 5. Бунт Рок Фестивалу), ексклузиван интервју Бранки Главоњић дала је у Загребу Јосипа Лисац а Бане Sunshine открио је какав албум спрема његов бенд, након дуже стваралачке паузе. Осим избора вести о најзначајнијим дешавањима која предстоје- сазнаћете и ко ће још, осим публике, гласати за хитове „Топ Листе Бунт".

Несвакидашњи, енергични нишки дуо „ZeroTwo", свира „џангл", што је мешавина драмендбејса и гитарске музике. Мирослав Петковић (ди-џеј Тјамил) и гитариста Лука Радуловић су на 5. Бунт Рок Фестивалу, освојили треће место. Као једну од многих награда, ово постигнуће им је донело и могућност да представе своју музику у РТС- овом Студију 9 на Кошутњаку. Извели су три песме: „Двобој за јужну пругу", „Break ‘n' Burn" и „Само сејв Србина спасава."

У овој емисији ћемо сазнати и по чему ће „ZeroTwo" памтити своје наступе на свиркама током „Бунт Рок Турнеје", како доживљавају сцену којој стреме, како настаје њихова музика и још много тога...

Емисија „Бунт" је већ 17- ту годину заредом и ваш поуздани информатор о свим значајним музичким новитетима а готово да је традиција да се баш у Бунту представљају премијерно. У овом издању емисије, следи премијера новог спота београдског хип-хоп бенда „Sunshine, за песму „Да ли сам".

Старе спотове "Саншајна", попут оних за песме "Иза хоризонта" или "Мисли мене гоне", памте многе генерације, па се очекује да ће и овај, повратнички албум, привући пажњу публике. Више о новом музичком материјалу који ће се, након седам година стваралачке паузе, појавити до краја године- за Бунт је говорио фронтмен бенда Бранко Бојовић - „Бане Саншајн".

А зашто су нам данас, у ери инстант стваралаштва и једнодневних сензација више него икада важни искрени и аутентични уметници, попут Јосипе Лисац- неустрашиви у истрајању да буду другачији и они коју своју уметност несебично деле?
Одговор нам је из Загреба донела Бранка Главоњић- њој је, у ексклузивном интервју за Бунт, Јосипа поверила и многе друге занимљиве тезе о трајању на музичкој сцени и значају културне размене кроз комуникацију, као и да једва чека сусрет са београдском публиком, на предстојећем концерту 14. фебруара.

Као и до сада, новинарска екипа Бунта се и овога пута потрудила да уместо вас истражи и обједини информације о свим најатрактивнијим музичким догађајима који предстоје. А има и новитета у вези са нашом Топ Листом .

„Хит месеца" на „Топ Листи Бунт" бирали сте до сада искључиво ви, гласањем на Фејсбук групи емисије „Бунт". Од ове године, у гласању ће учествовати и тим музичких уредника Радио-телевизије Србије. 

Поред уредничке екипе емисије „Бунт", тај тим чиниће и:
- Олга Кепчија, музичка уредница у Радио Београду 202 и уредница емисије „Хит 202"
- Катарина Епштајн, одг. уредница тематског радио канала „Рокенролер" на ОТТ платформи РТС Планета и уредница емисије „Поп Карусел" Радио Београд 1
- Ана Милићевић, уредница специјализованог ТВ канала „РТС Музика"

Који хит је освојио највише ваших гласова а која нумера се највише допала уредничком тиму- сазнаћете у среду увече, у најдуговечнијој рокенрол емисији на РТС-у!

Ауторка емисије: Бранка Главоњић

Бунт Бунт

Autor:
РТС

Емисија "Бунт" је једна од најдуговечнијих рок емисија у историји Радио-телевизије Србије и једина емисија овог типа на медијској мапи региона. Успешно траје у континуитету већ две деценије. у јесен 2023. године, ауторка Бранка Главоњић и њен тим стартовали су нову, 21. ТВ сезону. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару